Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Malum bizim açık kanalların dizilerinde polisiye işleri pek olmuyor. Olanı da, pek tutmuyor. TRT’nin yeni dizileri dikkat çekiyor şimdilik. ‘Vuslat’tan sonra ‘Halka’ geldi. Mafya-polis ilişkileri, geçmişin kirli hikayeleriyle ilk bölüm dikkat çekti. Ev ahalisi olarak, kemiksiz iki saat yayınlanan bölümü izledik. Merak uyandıran sorularıyla umut verdi. Cihangir (Serkan Çayoğlu) ve Kaan (Kaan Yıldırım) ikilisine biçilen rollerin ‘sahiciliği’, dizinin gidişatını belirleyecek. Tabii ki ‘Halka’nın derinliği ve inandırıcı hikayesi de bunda etkili olacak.
Polis-devlet-mafya ilişkileri ne kadar ‘eleştirel’ dozda olacak mesela?
İlk bölüm Müjde (Hande Erçel) dozunda bir gösterim sundu. Dizinin aşk tarafının da tüm hikayenin önüne geçmemesi temenni olunur. İskender (Umut Karadağ), İlhan Tepeli (Burak Sergen), Eren Karabulut (Nazan Kesal), Cemal (Ahmet Mümtaz Taylan), Gülay (Funda İlhan) Altan (Serhat Midyat) ve daha fazlasıyla dikkat çeken bir kadro kurulmuş. Her karakterin bir hikayesi ve ‘Halka’nın içinde yeri ne kadar belli, ne kadar usturuplu olursa, dizi o kadar izlenir, merakı sürükler. Uzun süreli projelerde, senaryonun bu geniş zaman içine beklentisi yüksek bir polisiye bulmacaları sıralaması öyle kolay değildir.

FAZİLET HANIM’DAN EREN KARABULUT’A
Ev ahalisi “İşte oyuncu böyledir!” dedi. Nazan Kesal, malum ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinin lokomotifiydi. Hani “Tek başına götürdü” desek yeridir. Ev ahalisi tarafından pek bir ‘gıcık bulunan’ karakteri, yerini bir mafya ailesinin zorluklardan geçmiş kadını Eren Karabulut’a bırakıyor. İki farklı rolde de başarılı. Oyuncu olmak böyle bir şey. Ev ahalisi, dizide bu arada Ahmet Mümtaz Taylan’a bir türlü alışamadı. “Tam havaya girememiş!” yorumunda bulundular.

FARKLI BİR SUNUCU
Yiğit Caner Aydın... Üniversite öğrencisiyken geçirdiği kaza sonucu, omurilik felci oldu. Hayata küsmedi ve okçuluğa başladı. 2017 Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda ilk kez ülkesini temsil etti. Takım olarak sıralama ve eleme atışlarında, iki dünya rekoru kırarak, şampiyonluğa ulaştı. Bugün S Sport’ta program sunuyor. İngiliz Premier Ligi’ne farklı bakan, S Sport’tan “Çok güzel hareket!” dedirtecek bir proje.