Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Üç özel tim dizisi sezon finali yaptı. Ayrıntılarıyla sonlarını kısa ve öz karşılaştıralım istedik:

’Savaşçı’ ve ‘İsimsizler’ helikopter unsurunu kullandı. Her iki dizi, helikopteri sezon finalinde düşürdüler. Kağan Bozok ve ekibi,

Albay Kopuz’a teftiş gezisinde helikopterde eşlik ediyor. Helikopter füzeyle düşürülüyor

ve son. ‘İsimsizler’de de benzer bir sahne vardı. Kaymakam Fatih’le, Dayı, aralarında Fuat, Ankara’ya giderken düşürülüyor. Bir farkla, onlar kurtuluyor. Ama tepelerinde bilinmeyen üst aklın siyah adamları beliriyor. Her üç dizi, yeni sezona “Sıfırdan başlıyoruz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

’İsimsizler’de yönetmen, “Her karakter bizde ölebilir” demişti. Sezon finali öyle oldu. Dizi, bazı ipuçları bıraktı. Acaba hepsi öldürüldü mü? Ahmet, Olcay, Murat, Seher, Kürşad hatta Kahraman Öztürk? Dayı ve Fatih, bilinmeyen üst akıl ekibi tarafından, düşen helikopterin enkazı arasında bulunuyor. Kamera son karede dağları gösterirken, birden fazla silah sesi geliyor. Sanki birileri gelip onları kurtarıyor.

‘Söz’ün son bölümü Ethem Özışık sürpriziyle bitti diyelim. Yavuz Karasu, hazırlanmış mezarıyla karşılaştı. Taşın üzerinde doğum tarihi vardı. Ölüm tarihi boş bırakılmıştı! Bahar’ın babasının dünya terörünün önemli bir ismi olduğunun bizlere sunulması da sanırım sürprizlerden biriydi.

Amerika ve emperyalizm konularında ortak bir tavır var. İzleyici gözünde her iki unsur da yerini almış durumda. Hayali bir İncirlik Üssü konusu acaba üç dizimizden birinde geçer mi? Meraktan, ev ahalisi notlarından diyeyim.

’Söz’de Eylem karakterinin geri dönüşü sürpriz ötesi oldu. Biraz senaryonun fazlaca duruma el koyması olmuş. ‘İsimsizler’de eş başkan Bejan’la, Bozan Erol sahneleri karikatürize geldi.

Aklımda kalan sezon finali sözleri şöyle; Fatih’in ‘İsimsizler’de, “Sizin güleninizi ağlatmayan da adam değildir” demesi. ‘Söz’de İHA’ların etkisizleştirilme girişimiyle “Ülkede kırmızı alarm ve sığınaklar” lafının edilmesi. ‘Savaşçı’da her bölüme sözleriyle damga vuran Mehmet Akif Kırlangıç’ın (Alp Öyken), “Kaybın varsa, geride asla adam bırakma” Kopuz Albay’a nasihati...