Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Deniz kenarı çay bahçesinde, “Ben niye çağırdım seni biliyon mu? Teşekkür etmek

HAYAT BAZEN ‘TEŞEKKÜR’DÜR
için” diyor Faryalı, ‘Bodrum Masalı’nda Maya’ya. Gün içinde, hayatın gidişatında sayısını hatırlamayız değil mi, kullandığımız ‘Teşekkür ederim’ cümlesinin. Kendi başına, ne kadar anlamlı, her şeyi anlatan bir sözcük olduğu zamanlar çok azdır. İşte dizide o sahne, çay bahçesindeki teşekkür, onlardan biriydi. Timuçin Esen’le Aslıhan Gürbüz o anı yaşadılar ve bizlere yaşattılar. Yerli dizilerimizin bana göre en içten sahnelerinden biriydi, kayda geçti.

Haberin Devamı

Sahur vakti ‘Neşeli Günler’ isteriz

Sahur vakti gösterilen filmlere dikkat etmek lazım. ‘Karanlık Gerçek’ (ATV) ya da ‘Kıyamet Günü’ (Show TV) gibi filmler olmasın. Özellikle ‘Kıyamet Günü’ oyunculuğu, konusuyla ilginç ve bu saatin filmi değil. Ver Kemal Sunal’ı, ver Adile Naşit’i ver Zeki-Metin’i...

AVM’lerden toplanamıyoruz

“İstanbul’da toplanma alanı olarak belirlenen 500’e yakın alanın 300’den fazlası imara açıldı” diyordu FOX Ana Haber. Bir AVM’nin deprem toplanma merkezi olarak işaret edildiğini, alışveriş merkezini buzlayarak veriyordu. ‘Ev sahibi olmak çok kolay. Bu kampanya olay olacak’ diye hatırlarda kalır mı, beton yığınları arasında kaldığımızda?

Beyoğlu değişiyor!

Kanal D Ana Haber Bülteni’nde vardı; “Şimdi Merter, Laleli karışımı oldu” muhabirin Beyoğlu yorumu. Abdullah Efendi Lokantası da kapanmış. Beyoğlu Sineması da kapanıyor. Lise yıllarım, öncesi çocukluğum, nenemle gittiğim Yeni Melek Sineması... Beyoğlu’nun yeniden ‘istiklal’ine kavuşacağına inananlardanım.

Bir tonluk belgesel ve penguen

Bafta ödüllü ‘Yeryüzü’ 2’nci sezon belgeseli, NTV’de başladı. BBC yapımı. Ekip, denizden penguenlerin cennetine ulaşıyor. Çekim için ekipmanlar, dalgalar arasında karaya taşınıyor. Tam 1 ton. Penguenler, “Yahu nereden çıktı bunlar yine geldiler?” der gibi bakıyorlardı.

HAYAT BAZEN ‘TEŞEKKÜR’DÜR