Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Reina’ya saldırının ardından öyle tweet’ler atıldı ki... Gazeteci olduğu söylenen kişilerden öyle cümleler geldi ki... 39 can gitti, nokta! Ekran ne durumdaydı? Yayın yasağındaydı. Resmi açıklamalar ve mecburen zaman geçirme konuşmaları vardı.

Aradan yine kaçtı

Hangi kanal, kim ne söyledi önemli değil. Resmi geçit gibi aynı sözler... “Bundan sonra birlik beraberliği korumak (...) ekonomik kıskaca direnmek.” Birlik beraberlikte sorun yok, el ele tutuşuyoruz yine patlıyor! “Türkiye’ye karşı husumet var”, “Teröristlerin arkasında üst akıl var.” Husumetin tarihi eskilere dayanır, yeni değil. Bu üst akıl nasıl bir şey, trafik canavarına benziyor mu? Neden hep böyle ‘soyut’ bir karakter yaratıp onunla uğraşıyoruz? Bir soru da spikerden; “Elinizde sihirli değnek olsa?” Ne kadar büyük bir çaresizlik bu sihirli değnek! Dizi oyuncusuna ya da şarkıcıya sorulan ‘çocukça bir soru’ da olsa!

Haberin Devamı

“Fransa’da da yaşanabiliyor. Onlarca yakalanıyor, bir tane çıkıyor” sözünü not almışım mesela. Bu aralardan çıkan ‘bir taneler’ o kadar çoğaldı ki! “Toplumun yaşam tarzına tehdit” lafını da duydum çokça. Ee tamam da sonra?

Milliyet’ten Tolga Şardan çok çıktı ekrana. “Görev, işin ehli insanlara verilmeli” dedi. Söyleyebildiği, dili döndüğü kadar mesaj verdi. Yeni yıla ekranda tabii ki yine terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’la girmiş olduk.

YENİ YILIN EKRAN KARŞILIĞI

Bazı kanallarda ‘eğlence’ yoktu. Sinema filmi yayınladılar. Bu yılın özellikle son yarısını bombalarla geçirdik. Milletin öyle ‘eğlenecek hali’ de yoktu. Sanki
her sene ülkenin yarısından fazlası sokaklarda zıplayıp diğer yarısı, gece kulüplerinde paraları saçıyor! Yemeğini yiyor, çayını demleyip, kuruyemiş ve meyveyle ekrana bakıyor.

Bu yıl da diğerlerinden farklı olmadı. Star TV’nin filmi ‘Kaçma Birader’i Total izleyicide 13’üncü AB’de 17’nci oldu. ATV’nin ‘Ninja Kamplumbağa’sı Total’de 21’inci AB’de 25’inci oldu.

Şarkılı, türkülü haller daha bir revaçtaydı. Şimdi millet acıları unuttu, eğlenceye mi daldı diyeceğiz?

SENARYODA VAR MI?

‘Vatanım Sensin’de Halide Edip karakteri diziye eklendi. Bu senaryoda var mıydı, yoksa sonradan mı düşünüldü?

HİÇBİR ŞEY KONUŞULMADI


Atatürk’ün yer aldığı bölümler büyük ilgi görünce böyle bir yöntem mi benimsendi? “Kurtuluş mücadelesinin güçlü hikayeleri ve önemli şahsiyetleri ilerleyen bölümlerimizde de hikayemize dahil olmaya devam edecektir” diye bir açıklaması vardı yapım ekibinin.