Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin iddialı dizisi ‘Hıçkırık’, beklenen izlenme oranını yakaladı mı? Dizi, sadık izleyici kesiminde (total yani) bile yüzde 0.82 gibi çok düşük bir ortalamayla seyrediyor. Mesela ‘Affet Beni’ Star TV’nin dizisi, total izleyicide yüzde 2.5’le sınıfı geçiyor. Kerime Nadir’in romanında uyarlanan yeni zaman ‘Hıçkırık’ta Nalan rolü önemli. Nedret Güvenç ve Hülya Koçyiğit’ten sonra kızımız Sezgi Sena Akay... Çok zarif, hayli uzun ve güzel bir genç kızımız. Fakat oynayamıyor. Hangi yönetmen gelse bu kadar. Selçuk Özer, Nurseli İdiz ve Meltem Pamirtan gibi profesyonel büyüklerin sahneleri izleniyor. Günlük dizi yapmak zor, ayrı bir uzmanlık gerektiriyor. ‘Hıçkırık’ bu izlenme oranını kabul eder mi?

Haberin Devamı

DİZİLER BAŞLAYINCA DURUMU DEĞİŞTİ!

‘Yaparsın Aşkım’, yılbaşı ertesi yayına girdi. Her iki kategoride ikinci oldu. Pazartesi, çarşamba ve cumartesi yayında. Dizilerin ‘dinlenme’ dönemiydi. İlk ciddi sınavını geçtiğimiz pazartesi akşamı verdi. Dizilerin birbirini yediği akşamlardan biri... İzlenme oranı yarı yarıya gitti. Bu, doğal bir sonuç. Total izleyicide 13’üncü, AB’de 10’uncu olmuş. ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ tekrarı, biraz daha ‘sansasyon’ sosu gezdirilmiş gibi... İlker Ayrık, bu formatla bütünleşti. Onun hatrına, hafta sonu biraz daha toparlar. Programın haftada iki güne inmesi sürpriz olmaz.

‘HIÇKIRIK’ BU ŞEKİLDE GİDER Mİ

MERVE’NİN GENÇLİĞİYLE DİKKATLERİ ÇEKTİ

‘Bodrum Masalı’nda İpek rolündeydi. Tülin Yazkan, ‘Ufak Tefek Cinayetler’ Merve’nin gençliği rolünde ‘kendini’ daha bir gösterdi. Son bölümde Merve’nin bugünkü hırslı haline başarılı bir gönderme vardı. Bundan böyle, sektörün dizilerde aranılan ismi olacak gibi...

ÜÇ SAAT DİZİ İZLEMEK!

Pazartesi ve salı akşamları ortalama üç saat, dizilerin yeni bölümleri yayınlandı. Gerçekten yazık emeğe ve uğraşa... Uzun bakışlar, çocukluğa ve gençliğe dönüş olmadı, klip gibi sahnelerle üç saat dolduruluyor. Dizide çalınan şarkılardan albüm yapılır hale gelindi. İzleyici bağlamış çekirdeğe, çıt çıt, baksın ekrana... ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ da, masaya yapıştıracak neredeyse mafya ekibini zamkla... O durum yani. Şu işi reklamcılar ve kanal yöneticileri oturup bir 90 dakikaya bağlasınlar artık!

Haberin Devamı

ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE TRT MÜZİK’TE

Bundan yedi yıl önce bir trafik kazasında kaybettik halk ozanı Kıvırcık Ali’yi... Güçlü sesi ve türküleriyle TRT Müzik’te sevenleriyle buluşacak. ‘Güller Tükendi Ben Tükendim’ diyecek. Bugün saat 15.00’te TRT Müzik’te...