Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Jet Sosyete’de Ozan, Melike’nin odasının önünde... Melike gitar çalıyor. Ozan’ı birden karşısında görünce, “Ayy ne istiyorsun?” diyor. Ozan, “Yani Melike, iç çamaşırlarınla oryantal yaparken dikizlemedim seni. Müziğin sesini duyunca geldim” diyerek karşılık veriyor. Anlaşılan iç çamaşırları oryantal dans yaparken tercih edilen bir giysi oluyor ki, senaryo bu konuyu işlemiş! Öğrenmiş olduk.

Yapay zekâ ne kadar yapay?

‘Teke Tek’te Fatih Altaylı ‘yapay zekâ’yı konuşuyor. ‘Yapay zeka nedir?’, ‘Yapay zekanın nesi yapay, nesi doğal olacak?’, ‘Yapay zeka, kendisini yapan kadar mı zeki olabilir?’, ‘Ondan daha zeki olabilir mi?’ açılış sorularıydı.

Et haberi ağız sulandırıyor

Et pahalı ve ithal... Hayvancılık malumunuz... FOX haberlerde sık işleniyor bu konu ve cazır cuzur etler kızarıyor icabında... Konumuz etin uçmuş fiyatları, ekranda ağzımızı sulandıran etler. Ev ahalisi, “Kebaplar, köfteler, mangal keyfi tadında görüntülerle milletin ağzı sulanıyor daha münasip görüntüler seçilsin” dedi.

İç çamaşırıyla oryantal yapmak

‘Masum Değiliz’in entrikası yetmedi

Cumartesi günleriyle ilgili ‘entrika, gözyaşı, dram’ dibine vuran gün diye yazmıştım. ‘Masum Değiliz’ de bu tonda bir dizi olarak rekabete girdi. Anlaşılan ‘onun entrikaları’ diğerlerinin yanında sönük kaldı, ilgi görmedi ve final yapıyor. ‘Fazilet Hanım ve Kızları’yla kim başa çıkabilir?

Spiker uğursuz mu geldi?

İBB Erkek voleybol takımıyla, Galatasaray voleybol takımlarının maçı TRT Spor’daydı. Spiker, “Hata yapmayan Daudi” (Galatasaraylı) dedi. Top fileye takıldı. “Takımın en iyi servis kullanan adamı” dedi Yasin Aydın için, servis filede. Kaptan Hüseyin için de, “Hata yapmayan isim” dedi onun da servis filede... Ev ahalisi, “Maçın kaderini spiker belirledi” yorumunu yaptı.

Tuvalet kağıdında çizgi

Erman Hoca, pozisyonları bir de ‘uygulamalı’ anlatıyor. Topun kale çizgisini geçip geçmediğini gösterirken kullandığı malzemelerden biri, tuvalet kağıdı oluyor. Boyutu ceza sahası çizgisine uyuyor. A Spor’da Serkan Korkmaz bunun ‘Dünya TV tarihinde bir ilk olduğunu’ belirtti.

İç çamaşırıyla oryantal yapmak