Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ay Yapım ‘İçerde’ dizisi için Show TV’yle bir yıllığına anlaşmış. Çok izlenen ve iddialı bir dizi için beklenmedik bir durum. “Sevenlerini üzen karar” diye verildi haber. Yerinde bir karar ve milat olsun diyorum. Bir yerden başlamak lazım bu ‘film gibi dizi’ sistemini yıkmak için.

Piyasanın en çok bilinen senaristlerinden birine sordum bu durumu.

‘Hikaye kadar süren iş’

Şöyle bir tanım yaptı: “Bence doğru bir karar. Seyirci de, sektör de alışmalı artık hikaye kadar süren işlere. Öbür türlü uzatmak için acı çekiyoruz biz senaristler.”

Haberin Devamı

Dizi hâlâ ham

Dizide aslında bir şeyler var ama tam da ortaya çıkamadı havası sezinliyorum. Mesela ‘Şeref Meselesi’ durumu olmasın iki kardeşte... O gizem sürmeli. Bıçak sırtı bir senaryo. ‘Ezel’le karşılaştırılıyor. Yanlış. O başka bir işti. ‘Kerpeten’den eser var mı? Davut’un alakası var mı? Şu üç bölüm sonu hani tam rolüne hakim sınırlarını çizen sürpriz bir isim oldu; Hasan (Yıldıray Şahinler). Celal Duman (Çetin Tekindor) o ilk bölümdeki satırla et doğrama sahnesi dışında etkisiz kaldı. Mustafa Uğurlu da öyle. Damla Colbay idare ediyor. Bensu Soral son bölüm oyunculuk imtihanıyla sahnelerde, ‘benim daha olmam için zaman lazım’ sinyalini verdi. Sürprizler, oyuncuları daha etkili kılabilir ilerleyen zaman diliminde. Şahsen ben öyle umuyorum. Ama şu haliyle ‘beklenen ağırlıkta’ bir dizi çıkmadı diyebilirim.

BADUR ‘GÜLLERİN SAVAŞI’ HALİNDE

Mert (Sercan Badur) aynı ‘Güllerin Savaşı’ Cihan. “Evet, biliyoruz zaten böyle olsun diye oynatıyoruz” diyeceklerdir. Oynatmayın öyleyse o zaman! Otomatiğe bağlamış Sercan kardeşim hayatı boyu öyle baksın, öyle ağlasın, öyle sarsıla sarsıla yürüsün, hep acınası bir halde görülsün falan. Başka rollerde de kabiliyetli diye düşünüyorum kendisini. ‘Babam ve Ailesi’nin son bölümünü ev ahalisiyle izlemeye başladık. Meksika dizisi izler gibi olduğumuzu fark ettik. Kanal D markası altında olmasa... Macide bağırıyor, Kadir bağırıyor, Mert ağlıyor ve Kemal bakıyor. Bir konu daha konuşuldu. “Evladım ben anneni sevmiştim, ailem karşı çıktı. O sırada annen hamile kalmıştı” hikayesi pek bir rahatsız etti. Kadınların bu ‘hamile bırakılması’ senaryolarına bir son verilse artık!

Haberin Devamı

REKLAM NE DEMEK İSTİYOR?

“Bir kadın olarak insanlar benim sadece hassas tarafımı görüyor. Ama yeri geldiğinde bitirici vuruşlar da yapabilirim. Ne ön yargılar, ne de özel günler seni durdurabilir.” Genç ve başarılı tenisçimiz İpek Soylu’nun oynadığı ped reklamından. Ev ahalisi merak etti: “Neymiş hassas tarafı?”