Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Operasyon 41’, bir paintball üzeri macera soslu bir yarışma. “Survivor’u çağrıştırıyor” diyenler var. Fikir olarak ilginç. Oynanan bir oyunun format olarak sunulması. İşte, mesele bundan sonra başlıyor. Kurgusu ve sunumu uzmanlık isteyen bir format... Bu anlamda bir şeylerin yürümediği hissediliyor. Takımların hazırlanışı (çadır kurmadan komutanların hal ve tavırlarına kadar) o heyecan yaşatamıyorlar. Ev ahalisi, bir de işin aksiyon tarafına taktı. “Bu oyunun kurallarını bilen var, bilmeyen var. Bir sunucu olsa, rakipler birbirlerinden ne yaparlarsa puan alırlar, olay yaşanırken anlatsana biz de anlasak” dedi. Bir de “Airsoft silahlar olsaydı” diyenler var. Şahsen bu ‘tabancalı tüfekli’ işlerden hazetmiyorum, onu da belirteyim.

Haberin Devamı

YEMEKLER GELSİN

‘MasterChef 2021’, bu sene gördüğüm ‘ilginç tipleri’ bulma da hayli yol katetmiş. Yarışmada yemek ön planda gibi gösterilip aslında, işin şov tarafıyla ‘reyting’ alınıyor. Gayet normal. Reytingler daha ilk günden kendini gösterdi bile. Bizim genç ev ahalisi ve baldız ‘Şef Akademi’yi beğendiler. “Butik bir yarışma” diyorlar. Ayhan Sicimoğlu’na ev ahalisi, ‘hastasıyız’ durumunda. Arda Türkmen ile Ali Ronay’ı da ekrandan tanıyorlar, sevdikleri isimler. Bir de Öykü Serter gerçeği var. “Ekrandaki iyi Türkçe ve akıcı konuşan ender sunuculardan” diyorlar. Yani tek başına total izleyicinin ilk 10 listesinde yer alıyordu. ‘MasterChef 2021’in tek tabanca olduğu bir ortamda yine de başarı. AB’nin halen kabul görür listesinde.

YENİ REKABETE GİDİYORUZ

Yakında ekran yeni bir rekabete yelken açacak. Ben öyle hissediyorum. Ece Üner ile Fulya Öztürk. Her iki isim de işlerini iyi yapan ‘haber heyecanını yaşayan’ hani genç kuşak ve artık ‘abla mertebesine’ doğru ilerleyen isimler. Benzer programlarla ekrana gelecekler.