Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Londra’daki olaylar öyle bir boyuta geldi ki; dün akşam Fox’ ta oynayan ‘28 Gün Sonra’ filmi galiba gerçek oldu. Kıyamet Londra’yı esir alıyor. Filmdeki ölümcül virüs bunu yapıyor. Ama Londra bir haftadır başka bir virüsle bu filmin konusu sanki. Senaryonun gerçeğinde İngiltere-Hollanda maçı vardı. İngiliz Futbol Federasyonu polisin “Güvenliği sağlayamam” uyarısı nedeniyle iptal etti. Onun için NTV Spor’da yayınlanamadı maç.

‘DEMİRKIRAT’ BELGESELİ YENİDEN

iNGiLTERE-HOLLANDA MAÇI NiYE YAYINLANMADI


Siyasi belgesellerin popüler olmasında büyük katkısı olan ‘Demirkırat’ belgeseli yeniden ekranda. Mehmet Ali Birand, Can Dündar ve Bülent Çaplı’nın hazırlayıp sundukları belgesel için “Bayram değil seyran değil neden ekrana geldi?” diye sorabilirsiniz. Cumhuriyetin en acılı, en dramatik dönemi olduğunu ve bunun bir kere gösterilmesinde yarar görmüş TRT. Fahir Atakoğlu’nu biz burada keşfettik. Melodiler güzeldi! Cumartesi günü 21.15’te TRT Haber’de...

Haberin Devamı

‘BERELİ TIRTIL’ DİYALOĞU

Böyle dedirten cinsten bir diyalog. Not olarak geldi. Mutlaka paylaşayım dedim. Türkan Şoray ile Engin Çağlar’ın D Smart’ta oynayan filminden bir sahne; Engin Çağlar kardeşiyle konuşurken; “Hayatım boyunca bereli bir tırtıl gibi yaşadım” demiş. Bunu yazanın ellerinden öpülmez mi? Siz hiç hayatınızda bereli bir tırtıl gibi yaşadığınızı hissettiniz mi? Ama yaşadınız işte. O ağladığınız günleri hatırlayın. Bereli bir tırtıldınız işte...

‘BİZİM YENGE’ HAFTAYA...

Kanal D’de cumartesi günü yayınlanacağı duyurulan ‘Bizim Yenge’ dizisi 17 Ağustos Çarşamba günü başlayacak. Onun yerine ‘Şanslı Masa’ yeni bölümüyle yayınlanıyor. Yeni dizinin günü de değişmiş oluyor. Aslında dikkat çeken bu durum.




TULUM VE KARADENiZ iSYANI

Şimşir ağacı, toprak kamışı ve oğlak derisinin sihirli bileşimi; tulum. Dağların, yaylaların hüzünlü çalgısı. Çamhıheşin’in Fırtına Deresi hüzünlü. ‘Tulumcu’ belgeseli bir tulum öyküsü ve Karadeniz’i ekrana taşıyor. (TRT HABER / 22.45)


TRT’NiN ÇOK SES GETiREN DiZiSi

‘Yerden Yüksek’ kuşkusuz son dönem TRT’nin en çok ses getiren dizilerinin başında geliyor. Kaldığı yerden yeni sezona başlıyor. ‘Geniş Aile’nin de ikizi sayılabilir esprileri olan dizimiz, kendine özgü hikayesiyle dönüyor: Saffet Sancaklı Katar’a transfer oluyor! Nasıl mı? Bu akşam izleyin. (TRT 1 / 21.00)