Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Yasak Elma’da Şevval Sam ayrılacak haberleri çıkıyor. Değerli müzisyen Sarp Maden ile birlikte Sam. Projeleri varmış onun için ayrılacakmış. Sordum, “Şevval Sam diziye devam ediyor” bilgisi geldi.

Bir diğer haber de ‘Sadakatsiz’de Cansu Dere’nin üç bölüm sonra ayrılacağı... Yine sordum. “Yahu yok, nereden çıktı?” gelen cevap....

İŞİN GERÇEĞİ BÖYLE

İYİ MALZEME

Ülkemizde ‘mizah’ malzemesi bol. Bir zamanlar çeşit çok bulunurdu ekranda. Şimdi bir ‘Güldür Güldür Show’ var. Kıyıdan köşeden konuya giriyor diyelim. ‘Çok Güzel Hareketler 2’ de eh yani... Hele son bir haftadaki olanlar. Bitcoin, ticaret ve ona bakan işleri... Ne malzeme ama! Senaristler böylesine ne düşünür ne de hayal edebilirler.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK DİZİLERE TAM İSABET!

Sektöre göndermelerle renklenen ‘Menajerimi Ara’ bu hafta, ‘psikolojik dizilerimize’ gönderme yaptı. “Yıl olmuş 2021, ağa dizisi mi kalmış? Bence ‘Çocukluğum Zihnimde’ çok daha iyi” dedi Çınar. Emrah, “İş üç sezon gider” diye üsteledi. Dizinin nasıl etkili olduğunu anlatmaya devam etti Çınar: “Dizide bir tane psikolojisi normal insan yok.” Emrah destekledi; “En normal karakterde bile bir şey var, panik atak falan.” Kıraç’ın endişesi yoğun psikolojik derinliklerin, total izleyicide karşılığının olup olmadığı konusunda. Odada bir de ‘total izleyici’ mevcut; Bekir. “Bence bu dizi tutar kesinlikle. Bir de gerçek hikayeden esinlenilmiş” diyerek ‘göndermeyi’ tamamlıyor.

Dizi bunlarla yetinmemiş, işin senarist tarafına bakmış. Yapımcı Adnan Bey ile toplantı karesi. “Senaristimiz kendisi psikiyatristtir. Aynı zamanda ‘Çöpüm Sensin’in de yazarı!”

Bu köşede psikolojik dizilerimize değinmiştim. Ortak özelliği karakterlerin ‘karikatürize’ bir gidişat içine girmesi.Yukarıdaki cümleler tam da bunun açılımı olmuş. Haa bu işe yarıyor mu? Kesinlikle.