Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Durum aynen böyle. İspanya’nın en çok izlenen iki açık kanalı Antena ve Telecinco’da, 6 Nisan akşamı iki Türk dizisi kapıştı: ‘Kadın’ (Antena) ve ‘Sen Çal Kapımı’ (Telecinco).
‘Kadın’ şu sıra ülkenin en çok izlenen dizisi... Her iki yapım, 6 Nisan akşamı yerel saatle 23.03 gibi yayına başlamış. ‘Kadın’ yüzde 20.4, ‘Sen Çal Kapımı’ yüzde 11.4 reyting almışlar. ‘Sen Çal Kapımı’ için “Ne olursa olsun sadık bir izleyici kitlesi yakaladı” yorumu yapılıyor. Ülke tanıtımı diyorlar ya. Bundan iyisi olur mu?

Haberin Devamı

Krem şanti nereden çıktı?

TRT Belgesel’de ‘Yemek Serüveni’nde gördüm. 17’nci yüzyılda Fransa’nın Chantilly bölgesinde bir aşçı adı, Francois Vatel bulmuş krem şantiyi. Nasıl mı olmuş?
Şatoda çalışıyor bizim aşçı. Bakmış, süt kreması yeterli değil; davetli çok. Telaşlanmış. Aklına kremayı şekerle karıştırmak gelmiş. Bir de bakmış gittikçe köpürüyor ve hacim kazanıyor. Sonra yaptığı bütün pastalarda kullanmış. Millet acayip beğenmiş. Ardından sınırları aşmış. Tam da Seyyar Tayyar’ın ifadesiyle “Patladı gitti!” olmuş. ‘Rivayet o’dur ki’ tarihinin sayfalarından biri...

Ankara’nın suyu boşa gidiyor!

Ev ahalisi hayretler içinde izledi bu haberi. Habertürk hava durumu sunucumuz Hüseyin Öztel (tabii kendisi metereoloji mühendisidir) anlattı. Yağışlarla barajlar doldu. Ankara hâlâ düşük seviyede. “Kaçak yüzde 34’e varıyor. Barajdan gelen suyun üçte biri daha kullanılmadan sızıntı ve de altyapı sıkıntılarıyla harcanıyor” dedi.
Koca Ankara, yani başkent! Bugüne kadar ne yapmışlar acaba?

Avrupa filmleri bir başka olur

FilmBox sinema kanalını hiç göz ardı etmeyin derim. Avrupa patentli çok iyi filmleri yakalamak mümkün. Geçtiğimiz pazartesi onlardan biri vardı; ‘Simon ve Meşe Ağacı’. 2011 yapımı İsveç filmi. Mutlaka izleyin.