Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Jet Sosyete’nin TV8'e neden geçtiğiyle ilgili kulağıma gelen şunlar: ‘Dizinin maliyetleri yüksek. İlk başlarda beklediğimiz izlenme oranı yakalanamadı sonra yavaş yavaş oturdu ve seyircisini oluşturdu. Yine de yeni şartlarımıza uymadığı için ayrıldık...’

‘ERKENCİ KUŞ’ SEVİNDİRDİ

Yine kulağıma gelen, Star TV’nin yazlık dizisi ‘Erkenci Kuş’un kanalı sevindiren bir izlenme oranı yakalaması... Kanal, bu diziden umutlu. Yetkililer, ‘Yaz dizisi olarak çekildi ama görünen o ki, bizi en az ocak ayına kadar götürür’ diyorlarmış. ‘Bir ‘Kiraz Mevsimi’ olmasa da ‘Çilek Kokusu’ tadını yakalamış’ yorumu da yapılıyor.

Haberin Devamı

YAZIN EN İYİ DİZİSİ

Klasik yaz dizilerinin arasında Fox’ta yayınlanan ‘4N1K İlk Aşk’, sezonun iyileri arasına şimdiden girdi. İlk bölümde ev ahalisi esprilere pek bir güldü.

‘Ee olunca oluyor, biz de izliyoruz’ dediler. Gündelik yaşamın içinde komedi var. Onların iyi gözlemlenmesiyle yazılan senaryolar da güldürüyor. Dizi ilk bölümü itibarıyla bunu yakalamış, diyeyim.

Gözde Mutluer, romantik, minyon ve sevimli kız listesinde bir numaraya oturdu benim gözümde. Bu fizik özelliklerine sahip olmak, şu sıralar pek revaçta dizilerimizde, onun için söyledim.

Bülent Alkış, özel harekatçıydı ‘İsimsizler’de, burada, ‘çapkın müdür’ rolünde. Oyuncu olmak, böyle bir şey. Genç ekibin tümü, dizinin film hali ‘4N1K’dan tecrübeli.

‘LAAYİK VE EĞEMEN’

Meclis televizyonundan TBMM’deki yemin töreni yayınlandı. Bir ara reji sıkıldı herhalde, milletvekillerinin adını ve hangi ilin vekili olduklarını belirten ibareyi ekrana getirmekten vazgeçti! Baktım, bir süre sonra tekrar devreye girmiş. Yemin törenlerinin vazgeçilmezi, yeminin iki sözcüğü yine sorunluydu. ‘Laik’ ve ‘Egemen’ sözcükleri ‘Laayik’ ve ‘Eğemen’ olarak hayli yüksek sesle telaffuz edildi. Rekor erkek milletvekillerindeydi. Kadınlar arasında akşam beş çayına gider gibi giyinenler vardı. Erkek tarafında dikkatimi çeken ise fazla kilolar oldu.