Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Advanced TV Network, İsveç Malmö merkezli bir şirket. Sitelerine girdim, “Dünyanın en büyük Arapça IPTV sağlayıcısı bir kuruluş” diye yazıyor. Korsan yayın yaptığı gerekçesiyle dava açılmış, hapis ve para cezasına çarptırılmış yöneticileri... Tarihi bir karar olarak nitelendiriliyor. ABD, Yunanistan, Danimarka ve Kanada’da da faaliyet gösteriyormuş. Habere göre tam 2 bin TV kanalı servis ediyormuş. Ağırlıklı olarak Arap ve Türk TV’leri, muhtemel diziler. Özetle, kendi şifreyi çözüyor, müşteriye yeniden yayın hizmeti veriyor. Türk dizilerinin korsan dublajla izlendiği yolunda haberler geliyordu. Sanırım bu örnek de bunun bir başka şekli oluyor. (Kaynak; Télé Satellite et Numérique sitesi)

Haberin Devamı

Seslendirmeleri kim yapıyor?

Şu aralar malum dizilerimiz dünya pazarının vazgeçilmezleri arasında... Seslendirme, bu işin en önemli ayağı... Oyuncunun tipi hoşuna gider tamam da ya seslendirme iyi değilse? Merak ederdim bu işleri kim yapıyor diye. Ve bir haberde bu gerçeği öğrendim. 33 seslendirme stüdyosu bulunan ve Türk dizilerinin neredeyse bütününü seslendiren Universal Cibergia Dubbing... Benim gördüğüm Kanal D, Atv, Global Agency ve önemli yerli dizi pazarlama kuruluşu Calinos önemli müşterileri arasında yer alıyor.

En önemli müşterilerimiz

Şirketin CEO’ su Liliam Hernandez’le bir söyleşi yapılmış. Fransızca ve Portekizce konuşulan topraklarda Türk dizilerinin iyi iş yaptığını söylüyor. “Şu sıralar Afrika Canal+için ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin dublajını yapıyoruz. Türk içeriklerini genişletmeye devam ediyoruz. Bütün Türk dizi yapımcıları bizimle çalışmak istiyor. Latin Amerika’da yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Afrika pazarına girdiler. Fransızca ve Portekizce dublajlarını yapıyoruz’” diyor. (Kaynak: World Screen/TV Latina)

‘YAPRAK DÖKÜMÜ’ OLMAK İSTEMİŞ

Müzikleriyle bu havaya bürünmüş TRT 1’in ‘ağır dizisi’ ‘Elimi Bırakma’... Fragmanında Seray Gözler’in sahnesiyle ilgimi çekmişti doğrusu... Alina Boz’la Alp Navruz oynasın diye iyi bir ekip de kurulmuş aslında. Ortaya tüm melodram unsurlarının resmi geçit yaptığı bir dizi çıkmış. Devamına bakmak lazım.

Haberin Devamı

Kaçak mı izleniyor