Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İsmail Küçükkaya, sabah dörtte kalkıyormuş. Kendi kendine, “İsmail, aileler seni bekliyor” diyormuş. İsmail Bey sabah karanlığında ‘kendi ruhunu katarak haberleri okuyacağı’ zamana doğru yürüyor. Her sabah böyle kalktığımı düşündüm.

Çok ağır bir yük. Kanal D’de İrfan Değirmenci, pek bir izlenir. Kanalı açtığınızda akıcı bir konuşma ve stüdyoda anlattıklarına hakim bir sunucu görürsünüz. Değirmenci’nin “Dolar artışını ABD düşünsün diyenleri de duyduk” diyerek verdiği haberde, mesela bilgisayarın
bir haftada bin 300 TL’den bin 500 TL’ye çıktığını öğreniyorum!

Haberin Devamı

Vatandaşa fena halde sıktı

ATV’de ‘Kahvaltı Haberleri’ni Nihan Günay sunuyor. “10 yıl elimde mikrofonla sokakta piştim” demişti. Muhabirlikten geliyor. İlk bakışta gözlemim, sunumuna biraz daha hareket katmalı yönünde. Vergi borçlarını devlet ‘yapılandırıyor’ haberi vardı, “Devlet elini uzattı, vatandaş eli sıkı sıkı tuttu” durumu özetleyen bir cümleydi!

6 milyon lahmacun

Not almışım, internetten yemek siparişi işi bizi fena halde sarmış. Son 10 yılın
yükselen değeri. Hesaplamışlar, internetortamında en çok lahmacun satılıyormuş.
Bugüne kadar 6 milyon adet gitmiş.

Yine uçuyoruz

Habertürk’te sabah haberlerinde gördüm, okullarda orkestralar kurulacakmış. Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalanmış. Bu ‘kültür’ ile ‘turizm’ işlerinin neden ayrılmadığını anlayamıyorum.

Bakan, hem ‘kültür’den hem de ‘turizm’den anlamak zorunda kalıyor. Okullarda orkestralar kurulacak, bakanlığın sanatçıları da bu projelere destek verecekmiş.
Ha bir de Mardin’de okul açılacaksa yeni, taş bina olacakmış. Sivas’ta okul yapılacaksa, Selçuklu mimarisi göz önünde bulundurulacakmış.

Bunlar hoş fikirler. Okul inşaatına gelince; sınıfları temiz, tuvaletlerine girilecek, boyalı binalar olsun, yeter. Biz biraz süslü cümleleri severiz. Dedim ya, yine de hoş fikirler. Bir de tarihi okul binalarımızı otel motel hayalinden çıkarsak!

Sabahları futbol kadından sorulur

KAHVELİ  SABAH TURU

Duyduğuma göre, TRT Spor’da ‘İlk Baskı’ programıyla Deniz Satar beylerin sabah vazgeçilmezi oluyormuş. Şöyle diyeyim; NTV Spor’da olsa, çoktan reklamlara atlamıştı.

Haberin Devamı

Geçen gün giydiği bluz, biraz programın havasına uymamış. Hani Şadiye teyzelere gitmek üzere evden çıkmış gibiydi. A Spor’da Çiğdem Ceylan için de aynı şey geçerli. Yani ne eksikleri var Burcu Esmersoy’dan?