Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni yayın dönemi başlıyor. Kanal D tanıtım yapmış. Müslüm babanın ‘Hangimiz Sevmedik’ şarkısından yola çıkmışlar. Uğraşılmış ve ortaya çok iyi bir iş çıkarmışlar. Benim kulağım sözlere takıldı. ‘Kim yazdı bu sözleri?’ diye sordum

kendime; Ali Tekintüre çıktı karşıma...

“Arabesk müziğin felsefesini, ruhunu veren adam. Tam bin 500 sözü şarkılarda seslendi. Ne gözyaşları, ne isyanlar bu sözlerle söylenmiştir. ‘Bakın Bülent Ersoy’un çıkışı benimledir; ‘Baharı Bekleyen Kumrular Gibi’, ‘Toprak Alsın Muradımı’ şarkılarıyla çıkış yaptı. İbrahim Tatlıses’in ilk okuduğu arabesk şarkı ‘Seni Yakacaklar’, Gülden Karaböcek’in ‘Dilek Taşı’, ‘Sürünüyorum’, ‘Kırılsın Ellerim’ benimdir. İzzet Yıldızhan’ın tanınmasına vesile olan yine benim ‘Birisi’ adlı şarkımdır.

Haberin Devamı

Coşkun Sabah iyi bir besteci, iyi bir udidir ama çıkışı benim verdiğim şarkı sözleriyle olmuştur. Bunun gibi birçok sanatçı var sayabileceğim” diyor kendi sitesinde yayınlanan Ali Mert Alan imzalı söyleşisinde.

Bize milyar borçları var

“Hem maddi hem de manevi borç

aslında... ‘Gördüklerinde saygı gösterirler ama onun haricinde başka bir şey bekleyemezsin. Hâlbuki bizim o insanlardan

maneviden ziyade, maddi alacağımız var.

Telif haklarımız var. Şarkılarımızı her yerde söylüyorlar. Benim ve arkadaşlarımın bazı kişilerden trilyonlarca alacağı var” diyor Ali Tekintüre. İzlerken en azından o sözlere, söyleyen kadar besteleyen Ali

Osman Erbaşı’na ve yazana da bir küçük saygı göndermiş olalım.

Bu tanıtım reklamı ilgi görmüşse, kanala bir yer de reklam paracıklarına katkı

sağlayacaksa, bu şarkı sayesindedir...

ZEKİ MÜREN BELGESELİ BAYRAMDA
Bir güzel iş TRT’den... TRT bu bayram, 4K teknolojisiyle çektiği ‘Batmayan Güneş Zeki Müren’e Vefa’ belgeselini yayınlıyor.
En geniş görüntü arşivi TRT’de. Belgesel TRT HD’de bayramın birinci günü 24 Eylül 21.45’te, ikinci bölümü 25 Eylül’de aynı saatte yayınlanacak. TRT 1 niye yayınlamıyor?

YAVUZ ÇETİN PLAKTA
Müzikle final yapalım bugün. Plak her zaman bir başka. Benim dual pikap baş köşede salonda durur. Şu sıralar hoparlör bekliyor. Alacağım en yakın zamanda, söz. Rainbow 45 diye bir şirket kurdu Afşin Akın kardeşimiz. Bülent Ortaçgil ‘Benimle Oynar Mısın?’ sonra şimdi Yavuz Çetin’ in ilk albümünü plak kıvamında piyasaya çıkardı.