Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ATV’nin yeni dizisinde, jenerik müziği çaldı ve ‘Ezel’ hatırlandı. Kenan İmirzalıoğlu çıktı karşımıza. Heybetli. Aynı bıyık ve aynı sesle hangi karakterde olsa da “Karizmayım” diyor. Kıyafet değişiyor, ama şekil değişmiyor. Çetin Tekindor’a hem dizi hem de filmlerde çok denk geldim şu sıralar. ‘Biraz özlesem’ diyerek izledim kendisini. Konu daha öyle alıp götürmüyor ama. ‘Karadayı’dan ilk izlenimler böyle.

DÖNEM DİZİSİNE İSTANBUL’DA MEKAN YOK!
İki yeni dizi, mekan olarak İstanbul Lisesi’ni seçmiş; ‘Veda’ ve ‘Karadayı’. Lise binası ‘Karadayı’da adliye olarak kullanılmış. ‘Veda’daysa yanlış hatırlamıyorsam askeri garnizondu. Düşünün, başka mekan yok, böyle bir sahne için İstanbul’da. Ya da tesadüfün bu kadarı mı olur?

QUARESMA OYNAMIYOR, AMA TV’DE GOLLERİ ATIYOR!
Temmuz ayından bu yana bir Quaresma’dır gidiyor. Hakkında yapılan her haberin bir de görüntüsü var. Ne yapıyor Quaresma? Gol atıyor. Peki kaç aydır? Üç aydır.
Merak ettim şimdiye kadar kaç gol attı diye? Tam 841 Quaresma haberi yapılmış televizyonda. Arada işte yürürken, antremandaki görüntülerini bir kenara bırakırsak Portekizli futbolcunun attığı goller büyük oranda haber görüntüsü olarak kullanıldı. Yani 800 defa kendisinin gol atarken görüntüsünün geldiğini tahmin ediyorum! Bu gidişle de devam edecek gibi görünüyor. Biz onu, devre sonuna kadar galiba geçen yıl attığı gollerin tekrarlarıyla izlemeye devam edeceğiz. (Kaynak: İnterpress Ajansı).

ALEX’İN ARKASINDA GİZLİ REKLAM VAR MIYDI?
Alex basın toplantısı yaptı. Arkada toplantının yapıldığı otelin amblemi. Birden fazla kanalda bu konuşma yayınlandı. Aynı zamanda bu otelin de ‘gizli reklamı’ yapılmış oldu. “Aman reklama girer” diye dizilerin orasının burasının buzlandığı bir ortamda, böyle bir durum acaba nasıl açıklanabilir?

SHOW TV, ‘RECEP İVEDİK’LERİ KARIŞTIRINCA
Show TV ‘Recep İvedik 3’ filmini yayınladı. Ama filmin başıyla sonu arasındaki bir bölüm nasıl olduysa atlandı. Recep İvedik sıkıntısını gidermek için Zeynep’in okuduğu üniversiteye gitmişti. İşte tam burada birden paintball oynanan sahneye geçildi. “Galiba kestiler” diye düşündük. Film, reklama kadar gitti. Reklam dönüşü başladığında tekrar paintball sahnesi ekrandaydı. Yani kesilen bölümü baştan almış oldular. Önemli de değildi. Çünkü zaten bir senaryosu olmayan bu film, ‘Recep İvedik skeçlerinden’ oluşan bir uzun metrajdı. Hatta sonu başa, başı sona bile alabilirlerdi, yine de seyredilirdi.

TRT MÜZİK’TE ÜNLÜ DE ÇOK, PROGRAM DA
Yenisi-eskisi tam 58 program... Yeni yayın dönemini başlatan TRT Müzik’in daha sakin, daha öz bir kanal olsun isterdim. ‘Her müziğe bakacağız’, ‘Her şeye koşturacağız’ telaşı yaşayor gibi görünüyor TRT Müzik.
Kanalın yeni yayın döneminde Muazzez Ersoy, Arif Sağ, Zerrin Özer, Suzan Kardeş, Fuat Saka, Ferman Akgül (Manga) gibi isimler var. 14 yeni program başlıyor. Bir de devam edenler var. TRT Müzik ‘müzik kaynıyor’, ama bu kadar kaynatmak fazla gibime geliyor.