Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evet bir dizi daha bitiyor. ATV izleyicisinin sahiplendiği dizi ‘Kasaba’ önümüzdeki hafta finali yapıyor. Örgütlü bir izleyici kitlesi olduğunu gördüm bu dizinin. Bitmemesi için acayip çaba harcıyorlar. Ama işte bir yere kadar. Finalin ilginç olacağı yolunda duyumlar aldım. Sonuçta bu düzenin değişmesi lazım. Ne bu kadar çok dizi, ne bu kadar uzun dizi, ne de bu kadar ağır çalışma şartları olmalı. Galiba bu yıl bu anlamda bazı gelişmeler olacak gibi görünüyor. Tiryakileri diziyi bu hafta ve sonraki hafta izleyebilecek. (ATV / 22.20)

Haberin Devamı

DİYALOG DEĞİL MONOLOG
‘Teke Tek’te Sevan Nişanyan ile Yusuf Halaçoğlu ne yaptı? Bir monolog vardı. Şöyle bir şey; mesela bir programa gidiyorsunuz. Kim gelecek bilirsiniz. Her ikisi de birbirlerini tanıyor. Üç aşağı - beş yukarı ne diyeceklerini de biliyorlar. O zaman diyorum oraya konuşmak için ya da adı tartışma olan şey için değil, kendi görüş ve düşüncelerini söylemek için gidiyorlar. Ve başından bunun böyle olacağını biliyorlar. Bittikten sonra da mutlaka cep telefonları çalmış ve her iki isim de arkadaşları ve çevrelerinden övgü dolu sözler almışlardır!

‘AŞK VE CEZA’DA ATTİLA İLHAN
Dizilerimizin roman, şiir merakı biliniyor. Hoş bir sos oluyor. Son olarak ‘Aşk ve Ceza’da Savaş, Yasemin’e habire “Ben sana mecburum bilemezsin” dedi. Attila İlhan’ın ünlü şiiri. Yasemin de hemen anlıyor zaten. Ehh, bundan böyle bu şiir, okunma rekorları kırar. Ama muhteşem şiirdir o ayrı.

REHBERiM
PENELOPE VE SALMA NİYETİNE
Show TV son zamanlarda çok izlenen zaman dilimlerine film koymaya başladı. Bu akşam da saat 20.00’de ‘Bandidas’ var. Salma Hayek ve Penelope Cruz için izlenir diye yaygın bir kanı mevcut okuduğum eleştirilerde. “Onlar oynasın yeter” deniliyor. Siz de böyle düşünüyorsanız buyrun ekran başına.

HADİSE YA YIRTACAK YA KALACAK
Hep söyledim. Aslında buna altıncı his denilebilir. Ben Hadise’nin önemli bir isim olacağını düşündüm. Ya da bu birikimi gördüm. Ama nedense hâlâ buralarda. Galiba doymak buna denir. Para kazanıyor, buradaki şöhret yetiyor. Halbuki kendisi daha fazlasının yaşandığı bir yerde doğup büyüdü. MTV Türkiye’de yeni projelerini anlatacak. (12.00)

Haberin Devamı

OKURDAN
CÜMBÜR CEMAAT AİLE’DE ALINTI!
Delilah Durmaz adlı okurum şu notu yollamış:
“9 Mart günü yayınlanan ‘Cümbür Cemaat Aile’ dizisindeki yumruk sahnesi, ünlü ‘Friends’ dizisinin ‘The One Where Emma Cries’ bölümünden birebir (diyaloglar dahil) çalıntıdır. ‘Friends’te aynı sahne, bahsettiğim bölümde, Ross ve Joey karakterleri arasında geçiyordu”.
Galiba bunun sonu yok. Bu kadar çok işin yapıldığı, bu kadar çok sayfa senaryonun yazıldığı bir ortamda hani ‘aşırma’ demeyeceğim ama ‘çok fazla etkilenme’ kaçınılmaz oluyor. Ve dikkatli izleyici-lerin dikkatine takılıveriyor!

BiR HATIRLATMA
HAYKO’DAN YENİ DENEMELER
Hayko Cepkin’in yeni albümü ‘Sandık’ çıktı. Hayko bu albümde neredeyse her şeyi kendi yapmış. Gitar, bas ve davul dışında tüm simple, klavyeler vs. hepsi onun. Ve kendi stüdyosunda gerçekleştirmiş kaydı. Ben bu albümü Hayko’nun gırtlak nağmelerindeki yeni denemeler ve o bildik sert halinden elektronik unsurların ön plana çıktığı bir yeni nefes albümü olarak gördüm. Bu arada ‘Sandık’ enteresan bir şarkı. Neyi hatırlatacağım? Bu pazar Bostancı Gösteri Merkezi’nde Hayko...