Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

FOX’un yeni dizisi ‘Kayıtdışı’, ilk yarısı hızlı ve baskılı futbol oynayan, ikinci yarı ise maçı idare eden bir futbol takımı gibiydi. İlk bölümü, ‘klip çekilmiş’ duygusunu fazlasıyla bizlere hissettirdi. Kameranın ayrıntılara girmesi çok hoş, tekrar edildikçe “Bu kadar da yeter” dedirten kareler vardı. Dikkatimi çeken, bu projeye “Motor” diyen yönetmenle, başrol arasındaki geçmişe dayanan söylentilerin garipliğiydi.

‘Paramparça’nın da yönetmeniydi Cevdet Mercan. (Diziyi zirveye taşıyan isim)
Yapımdan ayrıldı. Projeyi bırakan bir başka isim de Nurgül Yeşilçay, Ayşe Arman’a
verdiği röportajda bir soruya şu cevabı vermişti; “Bu dizinin (‘Paramparça’) dünyasını
kuran gerçek yönetmenimiz, bu olanlara katlanamadı ve geçtiğimiz sene ayrıldı. Sonradan gelen genç yönetmen arkadaşı da, erkek başrol oyuncusu yönetiyor! İşin aslı bu. Erkan Petekkaya ne söylese, yönetmenimiz gülüyor, kabul ediyor ve onaylıyor.”

Haberin Devamı

Baktık, ‘Kayıtdışı’ndaki yönetmen ‘olanlara katlanamayan’ Cevdet Mercan. Başrolde ise, Erkan Petekkaya. İzlerken kim haklı diye düşündüm; yönetmen mi, Petekkaya mı, Nurgül Yeşilçay mı? Yoksa hiçbiri mi? ‘Kayıtdışı’ yani.

İki koruması da dizide

‘Paramparça’da Cihan Gürpınar’ın yalıdaki iki koruması Bahtiyar ve Azmi, ‘Kayıtdışı’na transfer olmuş. Bir farkla Bahtiyar (Bahtiyar Demir) ‘Kayıtdışı’nda Rıfat olarak Ali Kemal’in (Erkan Petekkaya) yanında.
Yusuf Özdek (Yani Azmi) ise Ekrem Tanöz’ün (Uğur Polat) koruması olarak yer alıyor. Bu dizide birbirlerine rakip oluyorlar. Dizilerin ‘bilinmeyen kahramanları’ listesinde Yusuf Özdek ismi önemli. ‘Hesaplaşma’, ‘Yer Gök Aşk’, ‘Hanımın Çiftliği’, ‘Adanalı’, ‘Kurtlar Vadisi’ (koruma Fehmi) gibi birçok dizide karşımıza çıktı. Savunma sanatlarının yanı sıra, profesyonel bir sporcu. Artık bir aksiyon projesinde kendisini başrollerden birinde görme zamanı geldi. Bu vesileyle biraz da ‘star’ların dışında, kadroda neler oluyor bilgilerini paylaşayım dedim.

Teşkilatın anneleri

‘Kızılelma’ dizisinde MİT’in tepe ismi Meryem’in (Zeynep Eronat) kahramanımız Murad Altay’ın (Furkan Palalı) annesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

‘Kayıtdışı’nda Çocuk Esirgeme Kurumu’nda Ali Kemal’in ‘annesi’ Melek Anne, (Nur Sürer) onu ‘devleti için çalışan bir çocuk’ olarak yetiştirmiş. Kendisi de daha sonra, teşkilatın tepe ismi olmuş.

Dizilerimizde, teşkilatla annelik arasında böyle bir tesadüf bağ mı var?
Ev ahalisi, Melek Anne (Melek Hanım diye geçiyor ama Ali Kemal böyle sesleniyor) sözünü duyduğunda müstehzi bir tebessümle izliyor diziyi.