Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TMSF ülkemizin en çok radyo ve televizyonu olan kurumdur. TRT’den daha fazladır, daha renklidir. 20’nin üzerinde televizyon kanalına sahip olup yönetmiştir. Uzmanlık alanı epey geniştir. Çocuk kanalından, çok izlenen ülke kanallarına, oradan haber kanalına, sonra da müzik kanalına kadar çok geniş yelpaze mevcuttur.

Bunların arasında el koyup sonra sattığı, sonra tekrar geri alıp, başkasına sattığı kanallar da mevcuttur. Yani kanal alım satım işlerinde de uzmandır.

Şimdi Kanaltürk ve Bugün TV kanallarına da el konuldu. Kayyum atandı kanallara. Kimi ekonomik, kimi siyasi, kimi isteyerek, kimi zorla, kimi güle oynaya, kimi de ağlaya ağlaya, bir televizyon hikayesidir bu TMSF ve kayyum durumu...

Haberin Devamı

CINE5’in tüm yayınları tekrar

Bir TMSF hikayesidir CINE5...

Erol Aksoy’un yıldızı, bizim şifre kutusuyla tanıştığımız ve canlı maç yayınlarının paralı kanalıydı. Gün geldi, TMSF aldı Erol Bey’den kanalı “borcun var” diye. Erol Bey sonra TMSF’den aldı. Sonra yine TMSF Erol Bey’den aldı, El Cezire’ye sattı. Erol Bey “Ucuza gitti kanal” diye itiraz etti. Danıştay haklı buldu. Bu sefer TMSF, ‘kanalın satış değerini düşürecek bu karar’ diye uygulamadı.

‘Kanal, bizi ‘EL Cezire alacak mı?’ diye bekliyor!

Bugün kanalın hali şu, sabah 07.00’den ertesi gün 05.00’e kadar süren 18 programın tümü, tekrar. Bir tek ana haberi canlı! Benim de keyifle izlediğim bir İpek Tuzcuoğlu, bir de Cenk Eren programları vardı mesela...

KANALTÜRK VE KILIÇDAROĞLU

Enteresan bir durum. Kanaltürk’te 2004 yılında ‘Yoksulluk ve Yolsuzluk’ diye bir program vardı. Tuncay Mollaveisoğlu sunardı. CHP milletvekili Kılıçdaroğlu elinde dosyalarla gelir, “Bakalım bu hafta hangi konular var?” diyerek programa ilgi duyulurdu.
Kılıçdaroğlu’nu bir yerde, Kanaltürk ünlü yaptı. CHP lideri olma yolunda önemli bir basamaktı. Muhalif olan kanal, bir şekilde (!) el değiştirdi, iktidarı tutar oldu. Sonra araya ‘paralel’ girdi. İktidarla uyuşmazlık başladı. Bir akşamüstü, kayyum atandığı ilan edildi. Kılıçdaroğlu kameralar karşısında kanalın kapısının önündeydi. Geçmiş olsun ve ‘özgür basın’ ziyareti yapıyordu. Yıl 2015’ti.
Bilmem 11 yıl öncesini hatırladı mı sayın Kılıçdaroğlu?
HAKAN, ŞÜKÜR ETMELİ
Milletvekili aday adayıydı ve TRT ‘Stadyum’da yorumcuydu. Sonra Lig TV macerası başladı. Yine tantana koptu. Bir gün işler ters gitti. “TMSF işime son verdi” diye açıklama yaptı
Hakan Şükür. Ve bir gün yorumcu olarak bulunduğu ‘Stadyum’da gollerine sansür geldi!