Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Eh, biraz dedikodu yapalım. Tabii bu yaptığımızın bir altyapısı var. Yani kafamızdan atmıyoruz. Piyasanın içinde bu işlerle uğraşan arkadaşlarımız var. Merak edip sordum ortlama konser fiyatlarını. 100 bin ile 150 bin arasındaki bantta dolaşanlar Ajda Pekkan, Tarkan, Kenan Doğulu... Tarkan’ın 200 binlere yaklaştığı da oluyormuş. Serdar Ortaç da bu ortalamada. Mesela Hadise ve Murat Boz, ortalama 80 bin TL alıyormuş. Sinan Akçıl 40 bin civarında.
Rock tarafında ise ‘en çok kazanan’ iki isim var: Duman ve Şebnem Ferah. Şöyle bir kıstas vardır grupların konserlerinde, “Abi Bostancı’da (Bostancı Gösteri Merkezi) her konseri ful geçer.” İşte bunu gerçekleştiren bu iki isim var rock cephesinde. Duman grubu ortlama 40 bin TL alıyormuş konser başına. Şebnem Ferah da 40 ile 50 bin arasında.

Haberin Devamı

RED HOT CHILI PEPPERS KAÇA GELİYOR?
En çok merak edilen konudur! Kaça geldi bu ünlü grup. Benim de “Bir gelse” dediğim, muhteşem grup. Efendim birileri “400 bin dolar vereyim” demiş. Grubun menajeri, “Onu ikiye katla ancak olur” diye cevap vermiş. Kulağıma gelen, 1,5 milyon dolar civarında bir fiyata geldikleri... Ee, yani fazlasını da hak ediyorlar...

YABANCI DİZİLERDE DÜŞÜŞ VAR
Ben tersini düşünüyordum. İnterpress ajansının verileri tersini söylüyor. Hatta özellikle dijital platformlarda (Digitürk ve D- Smart) yabancı dizi gösteren kanalların arttığı izlenimi vardı bende. Demek, iyi tanıtım yapıyorlar. Digitürk’ün ‘ABD ile aynı anda yayında diziler’ sloganı, bu ‘yabancı dizi sayısı fazla’ algısını yaratıyor.
Bir de Star, ATV, Fox ve Kanaltürk (hatta bugün bir yenisi ekleniyor listeye ‘Canlı Hedef’) gibi kanallarda başlayan yabancı diziler de ‘sayı arttı’ önyargısını doğurmuş bende.
Kazın ayağı öyle değilmiş. Ajansın yaptığı araştırmaya göre, 2011’de özellikle yılın ilk dört ayı başta olmak üzere, kanalların yayınladığı yabancı dizi sayısı ay içinde 50-55 arasında. Bu yılın ilk dört ayındaysa bu sayı ay başına ortalama 36-40 arasında seyrediyor. Bir önceki yıla oranla ortalama 15 dizi gibi bir azalma var. Tercih, uzun soluklu dizilerde. Yani ‘Merlin’, ‘Chuck’, ‘Dexter’, ‘Mad Men’, ‘Gossip Girls’, ‘Desperate Houswives’ gibi...

MOTOR MESLEK LİSESİNDEN MEZUN
Mehmet Ali Yılmaz medya sevdasından vazgeçmedi. Yeni bir kanal kurdu: TVEM. Digitürk ve D Smart’ ta mevcut. Yıllar sonra Cem Özer şovuna tekrar başladı bu kanalda. Adı ‘Laf Lafı Açıyor’du şimdi ‘Laf Lafı Aşıyor’ oldu. “Hayatta her şeyi yaşadım” diyor. Hatırlarım, “Ünlü ama fakir sanatçı olmak istemem” demişti bir örnek vererek. Ve galiba bunu da başardı.
Peki şov nasıl gidiyor? Her zaman olduğu gibi Cem Özer bolca konuşuyor, espri yapıyor, bazen de biraz zorluyor. Ama bir tarzı var. Eh, bu da öyle kolay olmuyor. Bunca yıl sonra yine yeniden izleniyor.
Son programında konuklarından biri Yavuz Seçkin’di. Karşılama bölümünde şöyle bir hatırlatma yaptı Özer, “Sen motor meslek mezunuymuşsun...” Doğru, Yavuz Seçkin Şişli Motor Meslek Lisesi mezunu. Hani bazı durumlarda insan “Ben olsam böyle bir espri yapmazdım” der ya, izlerken öyle düşündüm. Evde arkadaş ortamında takılınır belki, tamam da. Esprinin bir anlamı da yok. Benim ismimdeki ‘S’ harfini kaldırıp ‘Z’ koymak gibi bir şey.