Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’nin kurtarıcı filmlerinden biridir ‘Kolpaçino Bomba.’
Bayram münasebeti ile bir kere daha yayınladılar. Daha önce kesik kesik izlemiştim. Salı akşamı bu filmi baştan sona izleme fırsatım oldu.
Bazı ayrıntıları hoş; bu galerici soslu mafya tipleri, şarkıcı sevgili hikayesi, zengin kayınpederi söğüşleme vs. gibi konular komik işlenmiş. Şarkıcı sevgili Şale’nin şantajı ile başlayan ‘komik bir macera’...
Tam da kıvamında giderken, birden dağılıyor film.
Şafak Sezer komik bir adam.
Yüz ifadesi, mimikleri ile bir tarzı var. Bir de Başbakan ile olan görüntüleri var ki, onu bu işin dışında tutuyorum.
Filmi izlerken bir karakol sahnesinde, komiserin arkasındaki çerçeve dikkatimi çekti; takıldım yani... Bayağı da gösterdi, Ebru Gündeş imzalı. Polis kıyafetinde “Sanatçı olmasaydım uyuşturucu ile mücadele için polis olurdum” sözleri yazıyor. Karakol, komiser ve arka duvar önemli kişi hali...
Film sırasında bu sözleri okurken, aklın başka yere gitmemesi mümkün değil.
‘Sanatçı olmasaydım yolsuzluk ile mücadele için polis olurdum’ diye sözler yer değiştiriyor birden. “Amma ucuz espri” diyeceksiniz belki... Siz o sözleri görseydiniz ne düşünecektiniz?

Haberin Devamı

DÜET Mİ YAPTILAR?

Star’da Ajda Pekkan ile Muazzez Abacı konseri. ‘Müzik tarihine geçecek bir konser’ diye duyuruldu. Bu yönü ile doğru bir tespit.
‘Ömrümüzde kaç defa Muazzez Hanım ile Ajda Hanım’ı aynı sahnede söylerken görebileceğiz’ diye düşünürsek oturup yazmaya gerek yok.
Sanırım Harbiye Açıkhava’da da bu atmosfer içinde izlendi konser ama işin televizyon ayağına gelince, durum biraz değişiyor.
Ev içinde, ahali ortamında izleyince, farklı bir konser havası var. Hele kamera, sanatçılar üzerinde fazla gezinince sadece söylediklerine odaklanıyorsunuz. O zaman da bazı ayrıntılar ister istemez sizi fena yokluyor.
Karşılıklı söylenmiyor... Muazzez Abacı’nın eserin neresinde nasıl bir gırtlak hamlesi yapacağını takip etmenin güç olduğunu izlerken fark ettim.
Muazzez Hanım alıp başını gidiyor, Ajda Hanım onu takip etmeye çalışıyor. Neyse, bir de ayrı ayrı söyledikleri bölümler vardı. Özellikle Ajda Pekkan rahatladı diyeyim.

ASIL DÜET GİYİM KUŞAMDA
Bu arada bizim ev ahalisinin, “İkisi de aynı elbiseleri mi giymişler” sözü bir gerçeği de ortaya çıkarıyordu. Makyaj ve kıyafetler o kadar uyumluydu ki, “Giyimde düet on numara” dedik.
Hani o uyum söylerken de olabilseydi!

Haberin Devamı

‘PiSTON AŞAĞI’ HANGi DiZiDE?

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Anasının Oğlu’nun tanıtımı dönüyor. Sermiyan Midyat imzalı ‘komik Doğu dizisi.’ ‘Analı Oğullu’ oldu sana ‘Anasının Oğlu.’ O ayrı bir hikaye.
Tanıtımında bir minibüs sahnesi var; Sermiyan Midyat şoför koltuğunda. İnternet ortamının en popüler videolarından ‘Piston Aşağı’nın tıpkısının aynısı yapılmış. ‘Atla Gel Şaban’ın unutulmaz ‘Şiki Şiki Baba’ sahnesi de yerini almış fragmanda.
Fragman “Sizi böyle güldüreceğim” diyor. Hadi
hayırlısı.