Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yazlık romantik komedinin zengin ve fakir birleşmesinin dışında bir dizi olması bile yetiyor bize! ATV’nin yeni dizisi ‘Rengarenk’ten bahsediyorum. Ünlü dizi oyuncusu Renk, mutsuzluklar çemberinden çıkış yolu ararken karşısına ‘sıradan’ bir Can çıkıyor. Dizinin konusu ünlü olmanın ve şöhreti yakalamanın mutluluk getirmediği, sade bir hayat istedikleri ama bunu çevrelerine anlatamadıkları vs.

Bu konulara çok önyargılı yaklaşıyorum. Biraz ötede, kanalların magazin haberlerinin yarısından fazlasının dizi oyuncularının tatil durumlarına ayrıldığı bir ekran var. Star diye tabir ettiğimiz isimlerin dizi çeker gibi reklamlarda oynamasını nasıl açıklayabiliriz? Onların ‘emlak zengini’ oldukları haberlerinin ‘oyunculuk başarısının’ önünde olmadığını iddia edebilir misiniz?

Selin Şekerci’nin (Renk) mutsuz şöhret halini hakkıyla verip vermediği, ilerleyen bölümlerde netleşir. Çapsız yapımcıyla, çektiği dizi sahnelerini performansını beğendim. İnci Türkay (Zerrin ve Renk’in annesi) şöhretli kız annesi rolünü mizahi bir dille gayet hoş bizlere aktarıyor. Can (Kaan Taşaner) vallahi pek anlayamadım.
Hikayenin gidişatında sorunlar var. Tümsekli yolda gider gibi seke seke...

‘Biz ayı gibiyiz zaten’

İstanbul Esenler’de sirk için getirilen iki ayı ve bir aslan kaybolmuş. FOX Haber’de vardı. Muhabir Öznur Aslan çiçekli tişörtlü gence soruyor: “Siz ayıdan korkmuyor musunuz?” Yanıt: “Yoo biz kendimiz ayı gibiyiz zaten haaa.”

TRT VE ŞİFRE HİKAYESİ

TRT, “EURO 2016 finalini şifreliyorum” diye açıklama yaptı. Büyük tepki geldi. İkinci devre şifreyi kaldırdı. Hemen hemen tüm maçları şifresiz yayınlayan TRT neden birden şifre koydu? UEFA, çeyrek final karşılaşmalarına kadar TRT’nin yayınlara şifre koymadığını fark etmedi. Sonrasında TRT’ye bir yazı göndererek, “Bundan böyle şifre koyacaksın” dedi. Final maçında TRT şifreyi koymak zorunda kaldı. Gelen büyük tepki sonucu UEFA yazısı rafa kalktı, maçın ikinci yarısı şifresiz ekrana geldi.
Bana gelen bilgiler bu yöndeydi.

Haberin Devamı

‘Survivor’sız TV8'

KONU BİRAZ FARKLI AMA

Haberin Devamı

‘Survivor’ bitti, merak ettim TV8 ne yapıyor diye. Temmuz başından bugüne olan zaman diliminde istisna (Cem Yılmaz’ın AB’de ikinciliği) ilk ona girdiği programı ya da filmi yok. Sıralamaya 20’den giriyor. Total izleyici kitlesinin sadece Acun imzalı yarışmalara ilgisinin olduğu ortaya çıktı. ‘Rising Star Türkiye’ gelecek, işler düzelecek. Ya da ‘Yetenek Sizsiniz’ başlayacak haftanın dört günü. ‘Birincilik bizde’yle yetinmemek lazım. Temmuz ayı belki de bu resmi TV8’e göstermiş oldu.