Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İngiltere’de kraliyetin ‘televizyon tarihi’ vardır. ‘Kimin düğünü daha çok izlendi?’ durumu! Prens Harry ile eşi Meghan Markle Saraydan ayrılma kararı almıştı. Malum, zor günler geçiriyorlar. Ekran tarafında ters köşe bir karar alındı. Prens Andrew’un büyük kızı Beatrice, yakında evlenecek. BBC ve ITV nikah törenini yayınlamayacaklarını açıkladı. BBC, sadece haberlerde fotoğraflı ve kısa değineceğini açıklamış. Halbuki kız kardeşi Eugenie 2018 yılında evlenmiş, ITV ağı, üç saatlik bir yayın yapmış ve yaklaşık 3 milyon kişi izlemişti. Peki nedeni nedir? Baba Andrew’un artık ortalarda görülmemesi (bazı açıklamaları sonrası saraydaki hoşnutsuzluklar)
düğünün yayınlanmamasında rol oynadığı iddialar arasında...
Kraliyet düğünlerinin ekran macerası 1947’de başlamış.

Haberin Devamı

En çok hangi düğün izlendi?

En çok izlenen Prens Charles ile Leydi Diana’nın düğünü olmuş; 28.4 milyon kişi seyretmiş. Prens Andrew ile Sarah Ferguson düğünü de ekranda iyi reyting yapmış; 18.7 milyon kişi izlemiş. Sanırım yayınlanmama nedenleri arasında dile getirilmese de, Andrew’un küçük kızının düğünü ekrana gelse bile ablasınınki kadar ilgi göreceğinin şüpheli olması. Bunu da düşünmek lazım!

STAR MUHALİF OLURSA!

Deepika Padukone... Bollywood’un en çok para kazanan starlardan biri.... Son filmi ‘Padmavati’, vizyona girdi. Milyonlarca kişi sokaklara döküldü. Dükkanlara saldırıldı ve sinema salonları basıldı. Başına ödül kondu, o derece...
5 Ocak’ta Jawahartal Nehru Üniversitesi’nde öğrencilere 40 kişilik bir grup saldırdı. Hindu milliyetçi öğrencilerinin olduğu yazıldı. Saldırıyı protesto için, üniversiteye Padukone gitti. Ortalıkta görülmediği için girişi gizli yapmış. Fotoğraflarda Hindistan Komünist Partisi ve Öğrenci Birliği Başkanı (ki kendisi de saldırıda yaralanmış) ile görüldü. ‘Eğer konuşma yapsaydı, öğrenci hareketini lehine çevirirdi’ diye eleştirilirdi şeklinde yazıldı Hindistan basınında. Çok para kazanan ünlü isimlerin ‘muhalif’ hareketlerde yer alması ve söylemlerde bulunması, hem para kazanıyor hem eleştiriyor, küçük düşürülüyor. Bu bizde de böyle olmuyor mu?