Etrafımdan biliyorum ‘Krem’ dizisinin 11-13 yaş arasında izleyicisi var. Hikaye bu kitleye hitap ediyor. İzlenme oranları fena değil. Yani bu kitleyi kavramış bir dizi. Baktım son bölümü saat 00.30’a gelmiş. Dizinin bitiş saati 01.10 olarak gösteriliyordu. Hangi çocuk bu
saatte bu diziyi izler? Hem de pazar akşamı. Yani ertesi gün okulun ilk ve en gıcık günü!
‘Krem’ için iki gün var; cuma ya da cumartesi. ATV ‘prime - time’ a alamıyor diziyi. Bu durumda ‘Alemin Kıralı’ çarşamba gününe kaydırıldı. Bu akşam değişiklik gerçekleşti. ‘Krem’, cumartesi çok izlenen ikinci zaman dilimine kaydırılabilir. Özelde durum böyle, bir de şu soru var; pazar gece yarısı yerli dizinin yeni bölümü yayınlanabilir mi? Bence yanlış burada. Pazar gecesi o saat diliminde seyirci dizi izlemez. Bu bir kenara yazılmalı.
AÇLIK GREVİNDE KİLO ALDI HABERİ!
Samanyolu Haber’de pazartesi akşamının flaşıydı (!) Üst başlıkta; ‘Açlık grevinde beş kilo aldı. 57 kilodan 62 kiloya çıktı’ yazıyordu. Arada haberin sesi şu heyecanlı manşeti veriyordu; “Açlık grevinde olduğu söylenen mahkum, eylemden beş kilo alarak çıktı. Tarih mi yanılıyor yoksa vatandaşı mı kandırıyorlar az sonraaa...”
Oturdum bekledim, bu mahkum kimdir diye... Ama göremedim. Ben mi kaçırdım. Çünkü sonra bu açlık grevinde “Hedef nedir, plan nedir?” diye bir yoruma başladılar! Yoksa ajitasyon muydu?
MEMATİ, SİNEMADAKİ ROLÜ İÇİN 40 YIL YORUMU YAPTI
Serdar Akar’ın çektiği ‘Çanakkale; Yolun Sonu’ filminde onbaşı Muhsin rolünde Gürkan Uygun var. Beyaz TV’de Kenan Erçetingöz’ün konuğu oldu. Rolü için; “40 yılda bir gelir, ben de 40 yaşındayım” diyerek neden kabul ettiğini söyledi. Film, mart ayında vizyona girecek. Önemli karakterlerinden biri olarak oynadığı, 10 sene sonraki ilk filmi olduğunu söyleyen ‘Memati’ yani Gürkan Uygun, bence yerinde bir yorum yaptı. ‘Seçme lüksü’ yerine ‘oynama isteğinin’ ne kadar önde olduğunu gösterdi. Eh, oyunculuğuyla bol bol yoruma konu olur artık!
YARGININ REZALETİNİ BELGELEDİ İKİ YIL HAPSİ İSTENİYOR
Bu hikaye ne ilk ne de son... Slovakya’da yargıdaki yolsuzlukları belgeleyen belgeseli çeken Zuzana Piussi, bugün iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. ‘Üçüncü Kuvvetin Hastalığı’ adlı belgesel yayınlandıktan sonra büyük gürültü kopardı. Mafyayla işbirliği yapan yargının önemli mevkilerindeki görevlileri ifşa etti.
Onlardan biri Piussi’nin aleyhine dava açtı. Ülkede yargının iflas ettiğini “Durum bundan böyle daha kötü olacak” diyen şimdiki Adalet Bakanı Tomas Borec dile getirmiş.
Dünya Ekonomik Forumu’nun adalet reformu sıralamasında Slovakya 144 ülke arasında 140’ncı sırada yer alıyor. Piussi’nin böyle bir belgeseli çekmesi, bir yerde toplumun bununla yüzleşmesi çok önemli. Acaba bu belgeselin konusu hangi ülkeyi hayli yakından ilgilendiriyor? Acaba o ülkede böyle bir belgesel çekilebilir mi? Bilmem anlatabildim mi!