Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Farkında olmadan galiba tarihe tanıklık ettik. Hani derler ya, torunlara anlatacak bir şeylerin olması hikayesi. Pazar akşamı bu yaşandı. Fenerbahçe - Trabzonspor maçı bitti. Millet sahada. Spiker şaşkın “Net bilgi alamıyoruz şu an” diyor. Uçak enkazından çıkarılan kara kutunun konuşmaları gibiydi. Lig TV’de “Net bilgi gelmiyor, bilmiyoruz” derken. ‘Telegol’de “Hangi salak söylemiş” diye bir laf edildi. Habertürk’ün canlı yayınında birden “eşş... eşşek” diye bir ses araya karıştı!

ŞAMPİYONLUK GİTMİŞ, HALA KALECİ HATASI: Şampiyon belli, heyecan dorukta. Ancak ‘Telegol’de hâlâ ‘kalecinin hatası’ muhabbeti yapılıyor. Umarım program tatile girer. Dinlensinler biraz. Seneye nasıl olsa yine aynı muhabbetleri yapacaklar!
TANITICI REKLAM MI ALDATICI REKLAM MI? Serhat Ulueren aynı takım elbisesiyle birden ‘Dünya Kupası’ diye konuşmaya başladı. “N’oluyoruz” dedim. Ümit Aktan da girdi devreye. Dünya Kupası için televizyon pazarlanıyor anlayacağınız. Bu, program devam ediyor gibi olan reklamlardan. Adına da ‘tanıtıcı reklam’ diyorlar. Ben adını koydum; ‘aldatıcı reklam’!
MEĞER EMNİYET, FENER’İN ŞAMPİYON OLACAĞINI ZANNETMİŞ! CNN Türk’te görüntüler vardı. Polis olaylara müdahale edemiyor. Taraftar acayip zıvanadan çıkmış durumda. Yeterli sayıda polis olmamasını CNN Türk, emniyetin Fenerbahçe’nin şampiyon olacağına inanmasına bağladı. Notlarımda yer alıyor. Hayretle bir daha okudum!
FB TV’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI: “Koltukları yakmayın. Yarın uyandığınızda pişman olacağınız hareketler yapmayın.” Bu sözler FB TV’deki sunucu Yasir Kaya’dan geldi. Biraz sesi buruk ve yorgundu. “Sağduyulu olalım” diyordu devamında!


REHBERiM

RAMBO BIÇAĞI İLE ÖLDÜRÜLDÜ
Cinayet ve gerçek hayatlarla ilgili programlardan hoşlanananlara, ‘Suç Dosyası’ TRT Haber’de. Tanıtım metni şöyle: ‘Balıkçı kayaların üzerinde kendine rahat bir yer ararken az ileride denizin kayalarla birleştiği yerde bir insan olduğunu fark etti. Bu bir cesetti... Hemen polise haber verdi. Yüzü tanınmayacak haldeki cesedin kalbinde bir rambo bıçağı saplıydı.’ Ardından polisin cinayeti çözmesi ve sonuç... (22.25).

FOX’TAN ŞEHİR EFSANESİ PROGRAMI
Çok televizyona çıktı. Nerede program yapacak diye beklerken baktım Fox’ta olay bitmiş. Kitaplarıyla gündem yaratan Ömer Çelakıl’ın yorumcusu olduğu ‘Şifreler’i, Süleyman Burak sunuyor. Programın ilk bölümünde, 2012 kehanetleri ele alınıyor. Yüzyıllar once kurulmuş bir kavim olan Mayalar’ın oluşturduğu takvimin 21 Aralık 2012’de bittiğinin iddia edilmesi bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kimi astroloğa göre 2012’de dünyanın sonu gelecek. Az kaldı yani. Bu akşam bunu öğrenme fırsatımız olacak. Konuk da Serdar Turgut. Şu sıralar değişik programlarda görüyorum kendisini. Galiba kamerayı sevdi Turgut. (23.00)

HABERiNiZ OLSUN

‘1 KADIN 1 ERKEK’E BODRUM’DA SEZON FİNALİ
Ozan ile Zeynep tatile çıkıyor; tatil için seçtikleri mekan ise Bodrum Akyarlar Kefaluka Resort. ‘1 Kadın 1 Erkek’in, sezon finali bu otelde çekildi. O bölüm, ay sonunda Türkmax’te ekrana gelecek. Kefaluka adını Akyarlar’ın antik adından alıyor; ‘Rüzgarın kesiştiği yer’ anlamına geliyormuş. Ben bu diziyi çok sevdim. Aslında dizi de değil. Bir sitcom. Karıştırmamak lazım!