Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Aldırma Gönül” Amerikan dizisinin yerli hali. Orijinal halinde kargoda çalışıyor eleman. Yani bizdeki Mahir.
Evde tekrar bölümüne takılmıştık. Tartışma konusu oldu; “Yahu hangi kargo işçisi böyle bir evde oturur?” diye. Mahir’in mutfak, “ankastre”nin hası. Malum Amerikan dizilerinde geniş salonda oturup muhabbet olayı vardır. Bizim kargo elemanının evinin bu kadar büyük olma ihtimali mümkün mü? Dizide bazen “yerli” olduğu hatırlanıyor sonra tekrar “Amerikan”laşıyor.
Mahir ile Gönül’ün oturduğu semtten bir görüntü geliyor. Semt, soba dumanı kokan mahalle görüntüsü. Ev ortamına geçiyor Etiler’de bir ev hali. Bu kadar uçlarda. Lahmacun yiyorlar mahalle kebapçısında mesela... Burası yerli. Dizi orijinaliyle yerlisi arasında nerede duracağına bir türlü karar verememiş. “Sen diziye bak ayrıntıya takılma” diyenler olabilir. Konu bir ev tartışması. Ben değil evde bulunanların ortak fikri böyleydi.

Haberin Devamı

HANGİ TEYZE DAHA SEMPATİK?

Didi soğuk çay teyzesi Naciye Teyze en çok gösterilen reklamlardan. Yine ev ortamında bu reklam konuşuldu. Lays teyzesi Ayşe Teyze ile karşılaştırıldı. Hangisi daha sempatik? Bizim ev ahalisi Durdu Teyze’yi anlattı. Durdu Teyze mahallenin dedikodu merkezi. Pencerenin önünden hiç ayrılmazmış. Kasabaya kim geldi, kim gitti her şeyden haberi varmış. Naciye Teyze’yi ona benzettiler. Ayşe Teyze daha sempatik geliyormuş. Naciye Teyze pek bir bilmiş. Ayşe Teyze daha saftı. Tabii bir de işin reklam tarafı var. Cips markası Ayşe Teyze sayesinde beş kat artırmış satışlarını. Çaykur soğuk çayı Naciye Teyze sayesinde ne dara arttıracak ona da bakmak lazım!

ADAM SARHOŞ OLSUN, SEN?KADERİNE BOYUN EY!

Samanyolu TV dizilerinin vazgeçilmez temalarından biri; kader ve kadın. Kadın acı çeken, cefa çeken ama hep katlanan bir karakter kanalın dizilerinde ve TV filmlerinde. “Kirli Oyun” TV filminden bir sahne. Leyla genç bir kız, evlendirilmiş. Kocası içip içip dövüyor. Leyla, yakın arkadaşı Mesude’ye artık dayanamayacağını söylüyor. Mesude, “Olmaz” diyor, bunun bir imtihan olduğunu söylüyor. Senaryo kızın başına bir “bela” daha sarmış, oğlanın anasıyla babası. Onlar da ayrı işkence çektiriyorlar Leyla’ya! İşi gücü yok Leyla’nın tüm bunlara katlanacak! Ne adına? Evliliği kurtaralım! Adam döver de, söver de ama sen katlanacaksın “Şimdi beni sınıyorlar” diye sesini çıkarmayacaksın. Verilen mesaj bu.