Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Aileler Yarışıyor’da bir soru: “Şarkılarda geçen beş şehir sayın.” Elmas Teyzem bastı, düğmeye saydı; “Samsun, Rize, Trabzon, Malatya ve Artvin.” Sonra, hangi türküde, şarkıda geçiyor bu şehirler diye başladılar araştırmaya... Sunucumuz Ufuk Özkan, “Şey var, Samsun asfaltı diye diye böyle romantik bir şarkı...” Aklında kaldığı kadar da nakaratı da söyledi. ‘Mamak Türküsü’ cezaevinde yazılmıştır. Kemal Burkay’ın şiiridir. Yeni Türkü’nün ‘Buğdayın Türküsü’ albümünde müziği Selim Atakan’a ait bir şarkıdır. Demir parmaklıklar ardından yaşama dair ve hüzünlüdür. Özgürlüğe bir özlemdir; “Ne güzeldir yollarda olmak şimdi” der. Pek ‘romantik bir şarkı’ değildir!

MAMAK TÜRKÜSÜ ROMANTİK Mİ

Haberin Devamı

SALON YIKILIYOR BİZE SANSÜR!
‘Güldür Güldür Show’un tekrarları da izleniyor. Ev ahalisi, mutlaka ‘Güldür Güldür Show’un tekrarları da izleniyor. Ev ahalisi, mutlaka 1-2  bölüm takılıyor. Geçtiğimiz çarşamba akşamı Bilal’le Mehtap çiftinin olduğu bölüm vardı. Ali Sunal, “Bu çifte bayılıyoruz. Nasıl oluyor, nereden alıyorsun bu ilhamı?” diye sordu.
Bilal, “E .....” dedi. Salon yıkılıyor. Yahu ne dedi? Salonda izleyenler duyuyor ve gülüyor, biz niye gülemiyoruz? Bize ayıp, onlara değil mi? Hep böyle yapıyorlar ama...

MAMAK TÜRKÜSÜ ROMANTİK Mİ

SİGARA EKONOMİYE ZARAR VERİR Mİ?
Woman TV’de ‘Kadın Hayattır’ programında bir alt başlık; ‘Sigaranın ekonomiye verdiği zarar’... Prof. Cevdet Erdöl konuk. Ev ahalisi, “En çok vergiyi sigaradan alıyorlar. Devletin en büyük gelir kapısı vallahi” dedi. Sigara zararlı ama ekonomiye değil!