Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

MiLLiYET SANSÜRLENDi


Birol Güven imzalı ‘Seksenler’in son ekrana gelen bölümünde Fehmi Bey’in okuduğu Milliyet gazetesi böyle buzlandı. Ancak meşaleyi unutmuşlardı!



TRT 1’de yayınlanan ‘Seksenler’ dizisindeki sahneyi görmek lazımdı. ‘Buzlamanın’ olabilecek en trajik örneklerinden biriydi. Ortaya nasıl bir tablo çıktı: Milliyet gazatesinin manşeti kırmızı kalemle boyanarak silinmişti. Ama yan taraftaki ‘meşale’ unutulmuştu! O kırmızı kalemin arkasında yakın çekimde ‘Milliyet’ yazısı da görünüyordu. Fehmi Bey’in illa manşet okuması mı gerekiyordu? Bunun çekim açısından bir hal yolu yok muydu?
Kimse çekim ekibine bir gazetenin manşetini gazetenin logosuyla göster diye bir zorunluluk getirmiyor. Reklamı Her dizide ‘aman gizli reklama girer’ diye çer çöp ne varsa her şeyin buzlandığı bir ortamda bir gazetenin logosunun bu anlamda sorun yaratacağının bilinmesi gerekirdi.

Haberin Devamı

CHARLES DICKENS 200 YAŞINDA
Charles Dickens’ın 200. yaş günü kutlanıyor. Bizde bu işi ‘Açık Radyo’ üstlenmiş. ‘Müşterek Dostumuz Charles Dickens’ programın adı. Yarattığı karakterler, eşitsizliğe ve adaletsizliğe isyanlarda bir yazarı unutmamak gerekir, hele bu çağda! Her çarşamba radyoda saat 19.00’ da bir Dickens dünyası sizleri bekliyor.

SHOW TV ‘BENİ AFFET’İ NEDEN BIRAKTI?

Hafta içi her akşam yayınlanan ‘Beni Affet’ dizisi bundan böyle Star’da. Peki Show TV neden diziyi bıraktı? Kanal, 100. bölümü yarın ekrana gelecek diziyle ilgili, yapımcı firmayla karşılıklı anlaşarak bitirme kararı almış. Show TV bitirme nedeni olarak “Dizi ticari olarak kârlı değildi” diyor.
Star, diziyi Show TV’den daha yüksek bir fiyata almış. Bu arada ‘Beni Affet’ dizisinin yurt dışı yayın hakları da var. Dizinin bir başka kanala gitmesi Show TV’yi sevindirmiş. Çünkü bölüm sayısı arttıkça, talip de artıyormuş...


REHBERiM

BİR KARA FİLM:?‘Holywoodland’
CNBC-E’nin ‘Bağımsızlar Kuşağı’nda çizgi roman karakteri ‘Superman’i beyazperdede ilk kez oynayan aktör George Reeves’in esrarengiz ölümünü anlatan ‘Hollywoodland’ filmi var. (22.00) ‘Neo-noir’ tarzın başarılı bir örneği. Kara filmlerin tekinsiz hikayelerinin renkli yüzleriyle tanıştıran bir film (Not: Bilgi, beyazperde.com’dan alınmıştır).

Haberin Devamı

‘1453 FETİH’İN TARİH DANIŞMANI ANLATIYOR
TRT Haber’de ekrana gelen ‘45 Artı’da “Osmanlı dönemi sinema filmi ve televizyon dizilerinde doğru yansıtılıyor mu?” sorusundan yola çıkarak özelde ‘1453 Fetih’ konuşulacak. Hülya Hökenek’in konukları, filmin danışmanlarından Prof. Dr. Feridun Emecen, tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu ve sinema yazarı Atilla Dorsay. Bu sorunun cevabı açısından önemli programlardan biri olabilir. (20.45)

YILDIRIM’A 2004 YILI SORULACAK MI?
Binali Yıldırım... Tarihimize geçen ulaştırma bakanlarından biri oldu. Hızlı tren kazası, devletle vatandaş arasındaki ‘adalet’ anlayışının ne durumda olduğunu gösteren bir örnek olarak hiç unutulmayacak. Bu döneme imzasını atan Binali Yıldırım bugün, ‘üçüncü köprü’; ‘ Haydarpaşa tartışmaları’yla ilgili CNN Türk’te Hande Fırat’ın sorularını yanıtlayacak. Zaman aşımına uğrayan hızlı tren kazası davası acaba bakana sorulacak mı? Hani Ankara-İstanbul hızlı tren hattı sorulurken... (14.00)