Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘İçimdeki Fırtına’, Star TV’nin yeni dizisi. Merve Boluğur (Ezgi), Gizem Karaca (Deniz) ve Yusuf Çim (Emre) gibi magazin dünyamızın konuşulan, genç kız tayfası tarafından seveni çok olan üçlüden Kore uyarlaması bir dizi çıktı. Emre’yle Deniz sevgili ama hırslı Ezgi aralarına giriyor. Kardeşiyle uçurumun kenarında itişip kakışırken kazara Deniz aşağı uçuyor.

NE FIRTINA AMA

Üzerinden beş yıl geçiyor. Ezgi, Emre’yi elde etmenin mutluluğu içinde. Fakat, Deniz ölmemiş. Hatta Ezgi’nin patronu olarak geri dönüyor. Oyunculuk konusunda, Hatice Aslan görevini yapıyor. Tarık Pabuççuoğlu da iyi. Genç takım eh işte idare ediyor.

Haberin Devamı

Dizinin merak konusunda sorunu yok. Star TV bunu ne ölçüde ve ne kadar zaman diliminde sürdürebilir, mesele budur.

TOY KALDI

‘Kim Milyoner Olmak İster’ yarışmasının geçmişi 1998 yılına gider. Bilinirliliği en yüksek yarışmadır. 2011’den bu yana ATV’de yayında. Yani altı yıl oldu. Kenan Işık, tartışmasız bu yarışmanın

en karizmatik sunucusu olmuştur. Talihsiz bir kaza sonrası Selçuk Yöntem yerine geldi. Şimdi altın değerinde olan yarışmanın sunucusu Murat Yıldırım.

Bugün TRT1’de ‘Altın Petek’i sunan Engin Hepileri ve FOX’ta ‘Sıradaki Gelsin’i sunan Emre Karayel bu yarışmayı sunabilecek kapasitedeler.

Şansızlıkları, bilinirliği olmayan bir yarışmayı izlenir kılmaya çalışmaları. Murat kardeşimize hazır lokmayı vermişler. Arda’nın Barcelona’da gol atması gibi bir şey. Zaten izleniyor, formatı biliniyor biraz eli yüzü düzgün, iki laf edenle gider. Bu durum yarışmanın markası için yeterli mi? Bence değil. Oturdum izledim.

Yıldırım’ı değil, yarışmayı. Ertem Şener sundu mesela ‘Kendi Düşen Ağlamaz’ı o isim olabilirdi.

Mesela Jess Molho da olabilirdi. Ev ahalisi “Çok toy” yorumu yaptı.

NETFLIX’TE KİM EŞİNİ ALDATIYOR?

Netflix’te diziyi eşiyle birlikte izlemek için verdiği sözü tutmayan kaç çift var? Kanal,

ilk defa 2013 yılında Amerika’da yaptığı araştırmayı, yeni girdiği Türkiye pazarında da yaptı. ‘Netflix ile eşini aldatan’ başlığıyla gerçekleşti.

Çiftler bu kaçamağa nasıl bakıyor, nasıl ve hangi sebeplerle diziyi eşinden gizlice izliyor ve en çok hangi diziyi tek başına seyrederek birbirini aldatıyor? Bu soruların cevapları bir rapor halinde hazırlandı.

Haberin Devamı

Netflix, izleyicilerinin yüzde 41’nin eşine verdiği sözü tutamayıp sevdikleri diziyi tek başına izlemeye devam ettiğini söylüyor. Bu şekilde eşini aldattığını kabul edenlerin yüzde 81’i bunu tek seferle bırakmadığını da itiraf ediyor. Katılımcıların yüzde 27’si Netflix’te dizi bölümlerini eşinden önce izlemenin, gerçek anlamda aldatmadan bile kötü olduğunu düşünüyor.