Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

NE OLUR OĞLUMUZ İÇİN
‘Yaparsın Aşkım’ çoklu duygu hali sunan bir yarışma. Geçtiğimiz pazar rastladım. Adını filan vermeyeceğim. Olay önemli. “Kurban oliimm lütfen... Yap, araba için yap, oğlumuz için yap”. Topu şişeye nişanlama hali. Kadın, kocasına söylüyor. Nokta, nokta kocası... Ev ahalisi “Şu duruma bak! İnsanları ne hale sokuyorlar... Onlar da nasıl bu duruma geliyor?” dedi. Formatın acıması yok. Bizim gibi toplumlarda daha da bir katmerlisi oluyor.

Ne kadar benziyor?
TRT Belgesel kanalı biraz ‘Discovery’, biraz ‘National Geographic’, biraz da ‘Viasat History’ karışımı. Fena mı oldu? Özenli hazırlanıyor, izlettiriyor. ‘Yiyecek Fabrikası’ diye bir program var. Amerikan fast food yiyeceklerinin nasıl yapıldığını anlatır. Bir baktık bizim belgesel kanalında ‘Yiyeceğin Serüveni’. Amerikan menşeili olanı seslendiren abinin sesi burada. Fonda seçilen müziklerin türü de benziyor. Profiterol anlatılıyordu. Fabrikasına gitmişler. Amerika’daki fabrikalar acayip, bizimki kendi halindeydi. ‘Bizde konserve, dondurulmuş gıda filan o derece meraklısı yok, hâlâ günlük tüketimdeyiz nedeni bundandır’ diye düşündü ev ahalisi. Ama format aynısının tıpkısı...

Haberin Devamı

NE OLUR OĞLUMUZ İÇİN
Güzel sesler çıkıyor
‘Benimle Söyle’ şarkı yarışması, ev ahalisi tarafından takip ediliyor. Olabildiğince güzel sesler ve eserler oluyor. Fakat oylamada bakıyoruz ‘Ne kadar çok bağırıyorsan o kadar fazla oy’ bu yarışma için de geçerli. Not almışım geçtiğimiz hafta, Hüseyin Kalkan kardeşimiz Nesimi’den ‘Minnet Eylemem’ dedi. Başarılı bir yorumdu. Kaç kişi kalktı? 34... Ev ahalisi isyan etti; “Bu kadar da olmaz!”