Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

NEVZAT’IN İLGİNÇ ÖLÜMÜ
ATV’nin ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinde, Nevzat öldü. Karakter bilgisinde, ‘45 yaşında istihbaratçı, vatanına bağlı’ yazıyordu.
Nevzat, hain olarak ve kafasına kurşun sıkılarak öldürüldü. Bizde hain istihbaratçı pek olmaz. Dizi, bir yerde kendi çapında tabuları yıkmış olmadı mı?

Beşiktaş’a hangi kanal kaldı?

Fenerbahçe-İstanbulspor maçı ATV’de yayınlandı. Galatasaray-Buca-spor maçı A Spor’daydı. Beşiktaş-Osmanlıspor karşılaşması ise, A2 kanalında olacak. A Spor tamam ama A2 kanalından kimin haberi var? A2, ATV’nin eski işlerinin yayınlandığı dizi kanalı olarak duyurulmuştu. Son 16 turuna kalan büyüklerin maçlarının hepsinin ATV’de yayınlanması lazım.

Haberin Devamı

NEVZAT’IN İLGİNÇ ÖLÜMÜ
Büyük dizi böyle çekilir?

BBC, ‘Savaş ve Barış’ dizisinin yeni çekimlerini yaptı. Her bölüm için, 3 milyon euro harcanmış. Çekimler, altı ay sürmüş ve senaryoyu Andrew Davies yazmış. Davies, ‘Doktor Jivago’ ve ‘Üç Silahşörler’in senaristi. Bizde ‘Fatih’ dizisi çekiliyor. Ben, bu projeyle karşılaştırmak isterim. Mesela ‘Fatih’, Emmy Ödülleri’ne ‘telenovela’ kategorisinde değil, ‘dizilerde’ aday olmalı. ‘Fatih’ böyle bir dizi olabilecek mi?

Zeki Müren reklamda!

‘Türk sanat müziğinin uzmanı
o, e dönüşümün uzmanı...’ Zeki Müren’in böyle bir reklamda, böyle bir yorum içinde yer almasına kim onay vermiş acaba? Beethoven da klasik
müzik uzmanıydı zaten...

Haber kanallarına bir öneri

‘Dünya yeni yıla nasıl girdi?’ haberleri her sene verilir. Bu yıl vermeyin! Bizde malum, kutlamalar güvenlik nedeniyle yapılmıyor.
Bu durumda, dünyanın ne yaptığının bizim gözümüzde bir kıymeti kalmıyor. Ev ahalisinin önerisidir. “Bizde de böyle geçmişti” diyecek bir şey olmadıktan sonra...

RTÜK dansı görmüyor

‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’de, jimnastikçi küçüklerin grubu ‘Queens of the Dance’ın gösterisi için RTÜK’e şikayet gelmiş. RTÜK cephesinde, uygun olmayan kıyafetlerden başlayıp, şortlu tahrike uzanan bir dizi laf edilmiş. İzledim. Müzikle uyum, estetik ve sadelik vardı. Yetenek ve çalışma istiyordu. RTÜK’te raporu yazanlar bunları görmediler mi?