Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Paramparça’ dizisine ‘Psikiyatrist Ayşe’ olarak yeni katılan Şükran Ovalı, son bölümde ortağı Leyla’ya otelin bodrum katında ‘Cihan Bey’le nasıl mahsur kaldığını anlatıyor; “Sesimiz çıksın diye yanımda nöroloji aleti vardı, onu kapıya vurdum.” Bir önceki bölümde geçen sahneyi bir kere daha izledim. Ayşe çantasından bir şey çıkarıyordu. Cihan “O nedir?” diye sormuştu. Cevap; “nöroloji çekici”... Ev ahalisi “nöroloji aleti olur mu?” diye soruyor. Olmaz. Onun adı
ne çekiç, ne alet. O refleks çekici.

Bir hafta önce çekiç, bir hafta sonra alet olan bir nörolojiden bahsediyoruz!

KISKANÇLIK ÜST GEÇİT YAPTIRDI!

Haber, Star Ana Haber’deydi. Adana’da kahve işleten bir baba ve oğlu karşılıklı oturdukları daireleri bir üst geçitle birleştirmişler. 3 bin TL’ye mal olan köprünün amacı, sürekli gidip gelmeleri kolaylaştırmak. Baba öyle diyor. Ama oğlu belki de işin sebebini açıklıyor; “Eşim kahvenin önünden o kadar milletin önünden gidip geliyordu.” Haberi izleyen kahve sakinleri bakalım ne düşünecekler bu durumla ilgili? Meğer patron kendilerine hangi gözle bakıyormuş!

SABAHA KARŞI MAGAZİN

Show TV’de Derya Taşbaş’ın sunduğu bir program; ‘Show Dünyası’ Kanalın beğenilen dizilerinin konuşulan sahnelerini, programların perde arkalarını vs. ekrana getirmeyi amaçlıyor. Peki yayın saati kaç? 06.00. Yani güne erken başlıyor Show TV!

Haberin Devamı

SEVDA KUŞUN KANADINDA MI OLACAK?

Fragmanları dönüyor. Cem Karaca’nın 1988’deki ‘Töre’ albümünün en iyi parçalarından biri olan şarkının adı ‘Sevda Kuşun Kanadında’. ‘70’li yıllarda siyasi ortamda yeşeren aşk öyküsü kıvamında olduğu söyleniyor dizinin. Fragman dönüyor. Bir sağ sol çatışması ve bunları el altından planlayıp gençleri bölen ‘emperyal güç’. Kimi ‘romantik bir şekilde’ kimi ‘objektif bir şekilde’ ekrana geleceğinden bahsediyor. ‘Kaçak Gelinler’deki Deniz Baysal ve Şevket Çapkınoğlu başrollerde. Bakalım Deniz kızımız bir tık öteye götürebilecek mi oyunculuğu? Bu arada Yavuz Bingöl faktörü mevcut. Yine de tarafsız izlemeye gayret göstereceğim! Yapım şirketi Sonart Medya. Patron Mesut Uçakan.

Ön yargılı değilim ters köşe olmayı bekliyorum.

TÜRKSAT OPERASYONLARI

Önce Samanyolu çıkarıldı. Sonra Kanaltürk ve Bugün TV. Ama bu operasyonun kara mizah bir hali vardı. Her iki kanal kayyuma geçti. İdare edilemedi, uydudan çıkarıldı! Sonra IMC TV’ye sıra geldi. Şimdi de Bengü Türk TV. Bir zamanlar ‘sıfır sorun’ vardı!