Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bursa - Amedspor maçını anlatan Gökhan Telkenar ile konuştum. Taraflı maç anlattı eleştirileri gelmişti. Özellikle Amedspor’dan “Onlar” diye söz etmesi eleştirilerin merkezi olmuştu. Sözü kendisine bıraktım.

Neden onlar dedi?

“Amedspor’lu futbolculara ‘onlar’ dedim. Bu anlatıma zenginlik katar ve çok önemli bir sıfattır. Her maçımda bu kelimeyi kullanırım hem de ısrarla. Benim kelime haznemde ve anlatımımda onlar, maçı forse eden, yönlendiren, kazanan, tarih yazan ve olmayacak bir işe imza atan ya da herkesin beklentisinin aksini gerçekleştiren bir sıfattı.”

Haberin Devamı

‘Irkçı değilim’

“Irkçılık, faşizm, ayrımcılık benim kelime haznemde ve dimağımda olan sözcükler olmadı, olmayacak da. İnanın hâlâ şoktayım… Bu kelimenin, bir kesimi yanlış anlayarak bu kadar rahatsız edeceğini de hiç düşünmemiştim. Bana göre tek hatam, Amedspor takımına 2’nci Lig Kırmızı Grup diyeceğime 3’ncü lig dedim ve bu hatayı da düzelttim. Yayıncılıkta hata, düzeltilmeyen yanlışlardır. Şu an ne diyeceğimi inanın bilmiyorum. Son söz: Sürç-ü lisan ettiysek af ola.”

CIA’NIN DEDİĞİ OLSAYDI!

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisi zaman zaman siyasi mesajlar iletiyor bizlere. Son bölümde istihbaratçı Davut, Ünal’ı ziyarete gitmişti. Acı kahvelerin içildiği konuşmada karşılıklı yoklama çekildi aslında... “Bizden bir şey olmaz hep arada kalırız” cümlesi Ünal’ın Türkiye yorumuydu. Davut, gözlüklerinin ardından şöyle bir süzer, mesajı almıştır; “Etrafınız savaş çemberiyle sarılmışsa, bütün dünya sizden bir şey olmaz diye elinden geleni yapıyordur” der. Halbuki biz yeni Osmanlı hayalleriyle Şam’a girecektik diye biliyorum neyse!

Davut, senaryonun mesajını bizlere iletmeye devam eder.

‘Avrupa yanacak’

“Gerçek şu; Suriyeli mülteciler, Iraklı mülteciler, Yemenli mülteciler, Avrupa’yı darma duman edecek. Teröre destek veren herkes bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu bedeli ağır ödeyen ve günahsız ödeyen biz, bu durumdan sıyrılırsak işte o zaman çok şey değişir.” Ünal, “Buna CIA izin vermez” demeye getirir. İşte o zaman Davut Bey nezninde senaryo, bildiği bir hikayeyi anlatır; “Eğer CIA’nın her dediği olsaydı, bu ülkede her yıl darbe olurdu.”

‘O Ses Türkiye’ final

Haberin Devamı

‘O Ses Türkiye’yi ev ahalisiyle izledik... Ev ahalisinin favorisi Tankurt kardeşimizdi. Yarışmayı kazanan Emre kardeşimizi ben kendime yakın hissettim, ‘rock’ halinden olmalı. Aziz evladımız şimdiden, bayramda Kıbrıs gecelerinin aranılan ismi olmaya aday. Genç kızımız Türkan şarkı söylemeye devam edecek mutlaka... Özetle; hop oturtacak, hop kaldırtacak yorumlar yoktu.