Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Saba Tümer’in eğlenceli programının konuklarından biri Cihan Ersözlü. Eğlence dünyasının tüm büyük organizasyonları ondan sorulurmuş. Bu çevrede adı ‘Cihanna’ymış. Bilmeyeni kapıdan almıyorlarmış!

Şaşırmadım...
Nazlı Çelik, Serdar Bilgili çifti ayrılmış. Şaşırmadım. Hatta geçen günlerde ev ahalisiyle konuşuyoruz:
“Nazlı Hanım’la Serdar Bey çok farklılar” dedim.
Serdar Bey böyle havalı, burnu hafif yukarıda, iddialı biridir.
Reyting sıralaması gibi
Haklarında çıkan haber miktarlarına göre yaz dizilerinin dökümünü yapmış Interpress. ‘Güneşin Kızları’, ‘Kiralık Aşk’ ve ‘Kırgın Çiçekler’ ilk üç sırayı paylaşıyor. Eh izlenme oranları da bu rakamları doğruluyor.
‘Geçelim bunu hadi!’
Kanal D’de günlük dizi ‘Alın Yazım’da, ‘Asya’yla ‘Savaş’ın nikah sahnesi. ‘Savaş’ bir an önce iş bitsin istiyor. Nikah memuru “Adınız, soyadınız?” diyor. ‘Savaş’:
“Memur Bey bu faslı geçsek imzaya geçsek”... “Sormak zorundayım prosedür”... “O zaman acele edin” diye damat geriyor ortalığı. Ee kız nazlandı bir türlü söylemedi. Memurun ne kabahati var eyy senaryo!
Bir başlangıç olabilir mi?
Yeni diziler Yeşilçam kuşağını unuttu. Bir Nebahat Çehre var. Show TV’nin yeni dizisi ‘Gamsız Hayat’ın başrollerinden biri Itır Esen’in.
Teknolojiyi ben getirdim
4.5 G teknolojisi... Her telefoncunun reklamı vardı, ‘Ben getirdim’ diye... Bu bir ihale aslında. Hiçbiri kendi başına getirmiyor fakat reklamlarını böyle yanıltıcı bir şekilde bizlere sunuyor!
Beethoven’ın çektiği!
24 TV’de ‘An ve Zaman’ın konuğu Tuluyhan Uğurlu. Konu Beethoven’a geldi. Uğurlu’ya “Hep kendi eserlerini çalıyorsun, biraz da Beethoven çal” diyorlarmış. “Ya Beethoven hayatında başkasının eserini çalmış mı?” diye sitem etti Uğurlu! Sonra bestecinin eserlerini kimin çaldığına bir örnek geldi! Afganistan’da askerleri eğiten Almanlar çözüm bulmuş: “Operasyonlara girmeden önce Beethoven dinletiyorlarmış. İrade ve kararlılık veriyormuş”
Ters dönmüştür yattığı yerde.