Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her hafta ödüllü belgeseller ekrana getiren 24 kanalında bu gece 2010 Oscar aday adayı bir belgesel var: ‘Burma VJ’. (24 / 20.00) Danimarkalı yönetmen Anders Ostergaard’ın 2008 yapımı belgeseli, Burma’daki saklanan yaşamın ve baskıların görüntülerini veriyor. Kimlikleri gizli gazeteciler tarafından çekilen baskı rejimi Burma’nın çarpıcı görüntüleri. Birinci bölümü bu akşam. Kaçırmamak lazım.

KÖPEKLERİMİZİN TESCİL SORUNU
Bilmiyordum. CNN Türk’te ‘Her Yerde Bir Haber Var’da Akbaş köpekleri vardı. ‘Beyaz sürü köpekleri’ de deniliyormuş. Ve bizim köpeklerimiz daha ‘tescilli’ değilmiş. Akbaş’ın yeterli tanıtımının yapılmadığı söylendi. Bu standartlarda tüy boyu bile ölçülüyormuş. Ne bileyim kangal filan var diye düşündüm. Haberde daha ‘Türk köpek cinslerinin tescil edilmediği’ söylendi. Köpek Irkları Federasyonu bu konuyla uğraşıyormuş. CNN Türk’ün bu programı ülkemizde haber bültenlerinin dışında da önemli haberlerin olduğunu, yaşama dair uğraşların verildiği bir ülke olduğumuzu gösteriyor. Sazan balığı olayı mesela. Evet hem haber var hem de bu ülkede insanlar güzel şeylerle uğraşıyor, çabalıyor.

Haberin Devamı

GERİLİM SEVERLERE BİR ÖNERİ: ‘Malice’
Gerilim filmleri severim. Hele böyle akıllı, zeka dolu senaryolarıyla insanı bir oraya bir buraya savuranlarını. ‘Malice’ (Kanal A / 22.00) bunlardan biridir. Alec Baldwin ile Nicole Kidman başrollerde. Eski bir film ama her daim izlenir.

HALİDE’Yİ YAKINDAN TANIYALIM
Bana göre ‘Hanımın Çiftliği’nin en önemli karaterlerinden biri Halide. Ebru Özkan çok iyi oynuyor karakteri. Nükhet Duru’nun ‘Akşama Doğru’ (TV8 / 16.30) programına konuk olacak. Hayranlarına duyurulur.

OSCAR’A ADAY BELGESEL EKRANDA
BU YILA İMZA ATAN GÜZELLER
MTV ve Kanal 1’de bu konuda geçtiğimiz çok konuşulan güzellerle ilgili farklı programlar var. Biri canlı yayına konuk oluyor ki, o bizim güzelimiz; Ece Gürsel. Bence bu tanıma çok uydu bu yıl. Bir şekilde kendisi artık ‘konuşulanlar’ listesinde. Kenan Erçetingöz’ün programına konuk oluyor. (Kanal 1 / 21.30)
Yabancısı ise MTV’de; ‘10x10 Gossip Girls’ (20.00). Geçtiğimiz yıl ortalığı epey karıştıran güzellerin resmi geçidi; Paris Hilton, TilaTequila, Britney Spears ve diğerleri...

Haberin Devamı

GÖZÜME TAKILANLAR
TEŞEKKÜRLER ACUN ILICALI
Sanırım bu ikinci yazım oldu. Ne kadar daha önceki yarışmanın bir nevi ‘kumar olduğunu’ söylemiş ve hiç haz etmemişsem bu yıl ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ için tam tersini düşünüyorum. Öyle gençler var ki... Antalya’dan 16 yaşındaki Elif bir ritmik jimnastik şovu yaptı. 14 yaşındaki Ahmet, biri burnunda diğeri dudaklarının arasında iki blok flüt çalarak bir başka yetenek olduğunu gösterdi. Kendisi gibi bu şekilde çalan bilmediğini söyledi. Dedim ya teşekkürler Acun.

OĞUZ ARAL’I MERAK EDENLER
Digitürk platformdaki ‘İz TV’de ‘Muhalif Çizgiler’ (22.00) programında bu hafta Oğuz Aral var. Bu belgesel muhalefetin sesi olmuş çizerlerin bir anatomisi şeklinde. Tartışmasız 70’lerden sonra mizaha damgasını vuran bir isim Aral. Onun yaptıklarını özellikle genç kuşak mutlaka bilmeli. Onlara tavsiye ediyorum.