Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dedikodu soslu haber üzerine konuşmalara bir derece tahammül edilebilir. ‘Telegol’ aslında bugün Kanaltürk ve Beyaz TV’deki futbol programlarının temelidir. Bu iki programın formatı, ‘Telegol’den çıkmıştır. Mesela Ahmet Çakar da ‘Telegol’ ekibinin içinde yer almıştır uzun süre. Peki ‘Telegol’ ne yapmıştır? Bir nevi ‘Fanatik Gazetesi’ olmuştur ekranda. Muhabirleri ve bizzat Serhat Ulueren, kendisini kabul ettirmiş ve hâlâ devam eden bir ekibi kurmuştur. Zaman zaman kantarın topuzu tabii ki kaçmıştır. Bu formatta kaçmaması mümkün değildir. Ama elde görüntü olmadan ‘sansasyon’ haberciliği bir üsluba oturtmuştur.
Fakat bu ve benzeri programların en büyük sıkıntısı, ‘geyik muhabbeti’ olmaktadır. Ekrana çıkan isimler ceplerinde ‘özel haberleri’ yoksa - ki çoğu hemen hemen her futbol camiasından haber alacak isimlerdir-, iş son ‘Telegol’de olduğu gibi ‘papatya falı’ gibi bölümlere kadar düşmektedir. Ya da ‘düello’ gibi bir başka geyik formatına doğru kaymaktadır. Bu başlıklar ‘geyiği’ parlatma operasyonlarıdır.

Haberin Devamı

HABER KANALINDAN ZIRVA BİR HABER!
Samanyolu Haber kanalı üçüncü sayfa haberiyle ilgili hazırladığı bülteninde olayı anlatmakla kalmadı, yorumunu da yaptı! Ankara’daki haraç kavgası haberini şöyle duyurdu: “Şehrin ortasında haraç alma zırvalığı kanlı bitti...”
Hani bazen bir haberi ekranda gördüğümüzde ya da gazetede okuduğumuzda deriz ya; “Ne zırva haber...” Sanki bu metni okuduktan ve görüntüleri izledikten sonra izleyciye, bu söz söylettirilmek istenmiş, “Zırva bir habere neden yer veriyorsunuz?”

PAPATYA FALI FUTBOL PROGRAMLARI

TOP SERGEN’İN BURNUNDA
Kanaltürk ‘Top Bizde’ programında Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Schalke’yle ilgili bir dosya ekrana geldi. Uzun zaman ekranın bir tarafında bu görüntü diğer küçük karedeyse Bilgin Gökberk’in görüntüsü yer aldı. Bir ara Sergen Yalçın geldi ekrana. Tam o karede burun temizliği operasyonu yapıyordu. Canlı yayında her an her şekilde ters köşe olma durumu var. İyi karıştırıyormuş ama biz son anına yetiştik!

MEHMET ALİ ERBİL SIKILIYOR
Bir ‘cast ajansı’ yarışması ‘Aşka Gel’... ‘Saklambaç’ yarışmasının bir başka hali. Yıllar önce yapılmış olabilir, bu önemli değil. Önemli olan insanı çekip çekmemesi. Mehmet Ali Erbil hâlâ bu ülke televizyon piyasasının en iyi şovmeni.
Ancak ‘Aşka Gel’de, “Ben niye çıktım buraya?” der gibi. İlk gün ‘Cicişler’le kendini gösterdi.
Her yayın günü ‘reyting’ konuğu bulmak tabii ki zor. Eh eskisi kadar belden aşağı da gidemiyor, ceza durumundan! Eğer kendi şovmen kimliğini ortaya koymayı düşünüyorsa en kısa zamanda programına bir el atmak durumunda.

Haberin Devamı

SHOW TV YARIŞMA ARIYOR!
‘Adam Asmaca’ olmadı. Şimdilerde Kanal D’nin ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’inin aynısının tıpkısı, hatta daha abartılısı ‘Yaparım Bilirsin’i ekrana sürüyor. Tabii ki tercihtir. Aynısının tıpkısı olması da tutmaması için bir neden değildir. Bana göre her iki yarışmanın da benim nazarımda bir albenisi yok. Ama dediğim gibi, millet izler, sever ona ben karışmam!