Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Hayat Sevince Güzel’ programını sunan Perihan Savaş: “Mutluluğa giden yolda, halkımıza yardımcı olmak üzere bu programda yer alma kararı almıştım. Fakat programın içeriği yardım konseptinden çıkarılıp, izdivaç programına dönüştürülmek istenmesi sebebiyle, etik olarak bu işte yer alamayacağım kararını vermiş bulunmaktayım...”
Peki sadece bu kadar mı?
Kulağıma gelen Sinem Yıldız ile kimyalarının uymaması. Birbirlerine yakın olamadılar. Bir yerde Savaş’ın dediği durum oldu. Çünkü hikayeler programa ‘reyting’ getiremiyordu. ‘İzdivaç’ daha öne çıkmaya başladı.
Program içeriği ile ilgili durum böyle.
Peki bu ‘anlaşamama’ halinin bir başka nedeni var mıydı?
Sinem Yıldız’ın, Derya Tuna ile yakınlığının bunda bir payı var mı acaba?
Dedikodular yoğunlaşıyor sektörde...

Haberin Devamı

“BACAKLARA BAK YAVRUM BENİM"

Benim şu sıralar merakımı çeken programlardan biri ‘Gözüm Üzerinde’. ‘Halkımız neyi, nasıl izliyor?’ üzerine bir program.
Ivana Sert yorumları ‘muhafazakâr toplumun’ hali ile ilgili ipuçları verir diye not aldım.
Hayriye ve Lokman Yavuz Ailesi, hani tam da ‘muhafazakâr’ şablona uyuyor...
‘Bu Tarz Benim’in moda programı olduğunu eşi söylemiş Lokman Bey’e... Ivana’yı derin yırtmacı ve derin sırt dekoltesi ile görünce, “Bu senenin modası bu mu olacakmış?” diyor.
Hayriye Hanım “Moda değil, tarz giyinenler için” bilgisini veriyor. Yani “bu tarz giyinecektik” derken yüzü, ‘batsın böyle tarz’ gibi.
Döven Ailesi var... Yaşar Bey’in “Bacaklara bak yavrum benim” dediği an, eşinden bir şaplak geliyor: “Ayıptır benim yanımda...” Ciddi yani, gülünecek bir durum yok.
Aysel Hanım, programı çocukları Pınar ve Cengizhan ile birlikte izliyor. Halinden belli; Cengizhan modacı olacak. Annesinin, “Bu da çok fazla olmuş” tepkisine; “Neresi fazla?” diyerek karşı çıkıyor. Genç kızlarımız var Özlem ile Billur. Onlar Ivana’nın sırtına takılmışlar: “Sırtına bak, çok güzel...”

“AÇMADIĞI YER KALMAMIŞ”
Teyzelerimiz var; Sabriye ve Asuman Teyzeler. “Kızın açmadığı bir yeri kalmadı, her yer fora...”
Sonra bir kahkaha...
En doğru yorumlardan biri...

“ÖYKÜ VAZO GİBİ”
Öykü Serter de arz-ı endam ediyor... Bizim teyzelerin yorumlarına bayıldım. Sırf onlardan bir seçmece olabilir, Sabriye ve Asuman teyzeler TV izliyor gibi... Öykü Serter’in haline üzülüyorlar, “Bu kadın da kurudukça kuruyor, vah yavrum.”
Özlem-Denizer ve Selda Atabay Ailesi’ne göre Öykü Serter ‘vazo gibi’.
Alican, Gültekin ve Sinan üç bekar üniversiteli. (Öyle derler ya!) Öykü Hanım’ı Pitbull ısırmıştı, 2007 yılında pek konuşulmuştu. Gençlerden biri bunu hatırlatıyor: “Köpeğe bak ağzının tadını biliyor.”
Hımmm biraz ayıp olmuş yani...

Haberin Devamı

ÇEYİZ OLARAK PİYANO VERİLİR

‘Her Şey Dahil’ programına Günel ve Tumar Rahmanoğlu kardeşler konuk oldu.
İbrahim Tatlıses’in keşiflerinden diyeyim. “Bizde evlenen kızların çeyizinde piyano vardır, her evde bir piyano var Azerbaycan’da” dedi Günel.
Onun için iyi müzisyenler, nokta!