Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D iki haftadır yeni dizisi ‘Bizim Yenge’ dizisini olabildiğince az kesintili ekrana getirdi. Reklam aralıklarının farkına bile varmadık diyebilirim. Böyle olunca sordum, “Acaba böyle mi devam edecek? Kanal D yeni dizilerinde az kesintili bir yayın politikası mı uygulayacak?” diye. “Bu standart bir uygulama olmayacak. O günkü koşullara göre karar verdiğimiz ve değiştirebileceğimiz bir şey” cevabı geldi. Önümüzdeki hafta ‘Bizim Yenge’ bu haliyle devam etmeyecek. ‘İki dakika sonra devam’ moduna geçecek yani. Diğer yeni diziler için söyleyebileceğim; duruma göre ilk bir iki bölüm az kesintili yayınlanabilir. Yani promosyon niyetine!

Haberin Devamı

ARTIK ‘YERLİ DR. ÖZ’ÜMÜZ VAR, NE MUTLU BİZE: Gürkan Kubilay
Aynısının tıpkısını bulmakta üstümüze yok. Mantıklı da. ABD milletine anlattıklarını tercüme edip bize uygulamak yerine (Dr. Mehmet Öz’ün şov programı ) kendi ‘Oz şovumuz’u yaparız. ‘Bu Akşam Ne Yiyoruz’u ATV’de sunan doktorumuz Gürkan Kubilay işte böyle biri. Sanırım pika sendromunu anlatmak için oyuncuyla bir nevi şov yaptıran (ayakkabısının altını yalayan adam misali), barkotta yer alan görüntüler eşliğinde hastalığı anlatırken “Dur burada. Şimdi biraz geriye” gibi Erman Toroğlu komutlarıyla programı sürdüren doktorumuz tam bir ‘Oz Şov’ kıvamında.

AY TUTULDU!
‘Ay Tutulması’ Star’ın yeni dizilerinden. Günü değiştirildi. 4 Eylül’den itibaren pazar gününe alındı. Yeni dizi ‘Yalancı Bahar’a yer açıldı. Star’ın iddialı dizisi. Ama bunun sonu yok. O kadar çok yeni dizi çekiliyor ki yenisinin yerine bir başka yenisi geliyor. ‘Ay Tutulması’ da dört bölüm kanal için görevini yaptı. Pazar günü seveni çoksa bir sorun olmaz. Ama görünen o ki dizi fanları telaşlı. Sanki her yıl olanın tekrar edeceğini hisseder gibiler.

TURKMAX BAYRAMDA GİŞE REKORU FİLMLERİ EKRANA GETİRİYOR
Bayramda üç gişe rekoru kırmış yerli film yayınlanacak. Ben “Kaçırdım” ya da “Bi daha izlerim” diyenler için şimdiden gün ve saatlerini ayırmaları için yazıyorum: ‘Eyyvah Eyvah 2’ (30 Ağustos/22.00), ‘Kolpaçino Bomba’ (31 Ağustos/22.00) ve ‘Recep İvedik 3’ (1 Eylül/22.00)


REHBERiM

Haberin Devamı

DRAM+KOMEDİ=DRAMEDİ
‘Matrak Adamlar’ için beyazperde.com şu yorumu yapmış; ‘Judd Apatow’un komedi ve drama arasındaki ince ipliği ustaca döşediği, esprileriyle olduğu kadar duygusal sahneleriyle de göz yaşartan üst kalite bir dramedi’. Gerisi size kalmış. (SİNEMA TV/21.00)

YAŞAR NURİ HOCA DAYANAMADI
Yaşar Nuri Öztürk bu Ramazan yine gündem oluşturmaya devam etti. Uzun bir süredir programlara çıkmıyordu. Ramazanda yaptığı açıklamalarıyla tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu akşam ‘Yaz Günlüğü’nde Bahar Feyzan’ın konuğu. Teravih, cuma namazı ve sahur vakti konuları konuşuluyor! (TV8/23.00)

MERCAN DEDE’ Yİ ÖZLEYENLER
Sanatçının konseri bu akşam TRT Müzik’te. Hayranlarına duyurulur (22.00).

OKURDAN

‘KELİME OYUNU’NU KALDIRANLARA!
‘Kelime Oyunu’yla neden oynadılar? Gayet hoş giden, izleyicisini kapmış, müdavimleri olmuş bir yarışmaya yazık ettiler. Engin Ural şöyle yazmış:
“Bilgiye, kültüre, dilin zenginliğine prim veren o programı kaldırdılar. Yerine konan şeyi hiç seyrettiniz mi? Boş lafları tekrarlaya tekrarlaya zaman dolduran, yarışmacı iki kişiyi laflamaya teşvik eden, sorunun en az dört defa tekrarlandığı, hareketsiz, dinamizmden uzak, soğuk bir program. Güzel bir şeyi ne diye devam ettirmezler?” Katılıyorum.

Haberin Devamı

REKLAMCILARA BİR DERS
Bir ürünün tutması ve ilgi görmesinin öyle ince ayrıntıları var ki. Benim de aklıma gelmemişti bu ayrıntı doğrusu, ama okur mektubu kanıtlıyor.
“Pepsi reklamlarında ‘herkes’ sözcüğünü ‘herkez’ olarak telaffuz edilmesi hiç kimseyi rahatsız etmiyor mu? Hem de tam üç kez. Reklamın bütün kanallarda sıkça döndüğünü düşünürseniz zaplamaya bile zaman yetmiyor. Bu nedenle duymamak mümkün değil” diye yazmış Nesrin Ertek. Ve sadece bu kulak tırmalayan kelime yüzünden Pepsi ve ürünlerini almadıklarını söylüyor.