Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çok fazla böyle dizi yok aslında. Çok fazla ‘karikatürize’ karakterlerden oluşan, ‘psikolojik’ diziler var. Sorun da buradan kaynaklanıyor.

Elma yasak olmaktan çıktı!

Ev ahalisinin listesindeydi ‘Yasak Elma’. Artık değil. “Şu Şahika’ya bir ev bulun. Ender ile dip dibe. Baydı artık” dediler. Kendini tekrar etmeye başladı. Uzun dizi hastalığının belirtileri diyelim.

Adı üzerinde...

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu ev ahalisi izliyor. Bisikletçiler, Antalya Elmalı’dan geçiyor. Spiker, Türkiye’de üretilen elmanın yüzde 14’ünün burada yetiştirildiğini söylüyor. Adı üzerinde dediklerinden...

Haberin Devamı

Babam teklif etti

Aslı Şafak, Ahmet Özal’ı konuk aldı. Not almışım: “Babamın döneminde siyasete girmedim. Siyasetle ilgim olmadı. O zamanlar ‘Hanedan’ lafları filan vardı. Rahmetli Yusuf Amcam bakandı. Bir de ben siyasete girip de negatif bir enerji olmayayım dedim. Babam bana milletvekilliği teklif etti ama ben girmedim”.

Galatasaray’da bunlar var mı?

beIN SPORTS’ta Uğur Meleke’nin programına denk geldim; ‘beIN Manşet’. Bizim ev ahalisinin Galatasaraylı olarak, her maçı izlerken tekrarladıklarını, bir cümlede özetledi. “Galatasaray yapısal reformu yaptı mı?” Ev ahalisi aynen böyle diyor; “Oynat gençleri yeni takım kur.”

Olmasın artık yani!

“400 arkadaşımız öldü” diye bağırıyor doktor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde küçük bir grup, “Ölümleri durdurun” demek için toplandı. Kalkanlar ittiriyor. Neden bütün bunlar? Yaşını başını almış doktorlar. Bir açıklama yapacaklar ve gidecekler.

 Nasibini almak 

RTÜK cezaları alışkanlık yaptı. Haberler, ‘Şu kanal da nasibini aldı’ diye veriliyor. Baktım anlamına; ‘Güzel, hoşa giden bir şeyden kısa bir süre de olsa yararlanmak, sebeplenmek’ diye tarif edilmiş!