Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu yılın flaş dizisi ‘Ezel’in internet sitesinde portekizce ve İngilizce altyazı olacakmış. Amerikan filmlerinde ‘fuck’ aşağı ‘fuck’ yukarı gider de biz dublajda duymayız. Peki, Portekizce ‘yeğen’ ne demek? Ayrıca bizimle aynı anlama mı geliyor? Fransızcasını düşündüm, ‘yeğen’ diye altyazı yazsan, Fransız “Acaba bu koca adam kimin yeğeni?” diye sorar. Bu arada ‘Altyazılı İngilizce ve Portekizce sayfasını’ açmak zor. Yani denedim ben de, açılmıyor.


DİZİLERDEN KLİP YAP OYUNCU İLE TANIŞ
Ay Yapım işi iyice büyütmüş. Şöyle ki, şirket, televizyonda yayınlanan dizilerinden en iyi klibi yapanı seçeceklermiş. Ve sonra birinci olanı o dizinin oyuncuları ile tanıştıracaklarmış. Yani üşenmeden oturup, montaj üstadı olup, günlerini gecelerini o dizilerin görüntülerine verip, ortaya bir klip yapacaksın. Alt tarafı gidip bir dizide oynayan vatandaşlarla tanışacaksın. E, vardır meraklısı. Hadi o zaman görüntüleri seçmeye başlasın şimdiden!
Bir de “Favori karakterinizin yüzü olun arkadaşlarınızı şaşırtın” demişler. Onu da tıkladım. Karşıma şirketin dizilerinin isimleri çıktı. Şimdi bizim sitenin bekçisine hangi ‘yüz’le gidebilirim? Bana Ramiz Dayı yakışır. Behlül olsam “Abi sapık mısın?” der çocuk.

İKİNCİ EL TELEFONUN VARSA YANDIN
Mehmet Ali Birand dinlenirken, haberleri Deniz Arman sunuyor Kanal D’de. İkinci el telefon haberini verirken sanki “Oh ikinci el telefonunun varsa yandın” mutluluğu içindeydi. Yani sizden daha önce bu telefonun sahibi günümüzün moda deyimi ile mesela ‘Ergenekoncu’ ise başınız dertte. Yani takiptesiniz! Teknik takip!
Benim de telefonum ikinci el. İstinye’de bir dükkana girdim, “Abi elimde temiz telefon var” dedi. Çünkü ben telefonu sadece sesimi duyurmak ve gelen sesleri duymak; çok gerekirse de, telgraf niyetine kullanırım. Fotoğraf çekenini bile almam. Ama Deniz Arman’ı dinleyince vallahi tırstım. Abi ben şimdi bu telefonu ‘Görevimiz Tehlike’deki gibi buhar mı etmem lazım?

TİRE BANDOSU
Kanal B’de ‘Tire Bandosu’ resmi geçidi vardı. Şöyle ki, küçüğünden büyüğüne Tire’de vatandaş, nefesli çalgı çalıyor. Şimdi marş çalmak en tehlikeli iş biliyorsunuz! Tire bandosu bunu yapıyor. Taa Yunanlılardan kalan nefesliler var. Ahali bu geleneği devam ettiriyor ve bando hiç susmuyor. Klarnet, trombon, trompet, tuba böyle gidiyor olay.

RAMİZ DAYI PORTEKİZCE YEĞEN DİYE BİLİR Mİ


‘GÖNÜL FERMAN DİNLEMEZ’ YAKINDA
Show TV ‘Bu Kalp Seni Unutur mu’yu kaldırdıktan sonra arka arkaya dizilerini ekrana getiriyor. İşte ‘Es Es’ eski tadında değil. Şimdi de ‘Gönül Ferman Dinlemez’ geliyor. Ama benim özel bir ismim var bu dizide; Altan Karındaş... Saygı ile eğilirim önünde.

‘STAR ANA HABER’ İNTERNETTE
Uğur Dündar’la Star Haber, yayını bittikten sonra 22.00’dan itibaren www.startv.com.tr’de yer alıyor. Hani kaçıranlar için bir dip not.

YENİ BİR SİTCOM GELİYOR
‘According To Jim’ (Jim’e Göre) Amerikan komedisinin yerli hali ekrana geliyor. Bana gelen bilgilere göre, Jim yani kaba saba ama iyi baba rolünde Haluk Bilginer var. Onun eşi Cherly’yi İnci Türkay oynayacak. ‘Sihirli Annem’in Betüş’ü yani. Hangi kanalda? Benim duyduğum Kanal D.