Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Roger Moore ile Tony Curtis’in oynadığı ‘Kaygısızlar’, bir dönemin vazgeçilmezlerinden biriydi. Hem aksiyon hem de mizah, ne güzel kaynaşıyordu. Kanal D’nin ‘Muhteşem İkili’si bana bu diziyi hatırlattı. Ev ahalisi, değişik yaş, kategori ve beğenilerden oluşuyor. Genç kuşak ve yabancı dizi izleyen üyeye baktım, izliyor. “Nasıl?” diye sordum, “Beğendim” diye yanıtladı. İzlenme oranları da fena değil. Yapım, bu hafta ilk beşte yer aldı. 4.50 reytingle açılış yaptı.

30 saniyelik program ilk 10’da

ATV’nin ‘Para Piyasası’, haber sonrası 30 saniye sürüyor. Kesin ilk 10’a giriyor. Hatta dizileri geçip, beşinci olduğu günler olmuş. Üç nedeni var; ekonomik durum birinci sırada... Sunucu Şafak Tükle, ekonomiyle bütünleşmiş ve hafızalarda yer etmiş bir isim. Sunum; döviz ve diğer bilgiler kendi cep ekranınızda yer alıyor havasında veriliyor.

Haberin Devamı

‘Mutabık mıyız?’

TRT’nin ‘3’te 3 Tarih’ yarışması başladı. Genç ev ahalisi, tarihi iyi olduğu için, sorularını bildi. Sunucu Engin Altan Düzyatan, yarışmacıya “Mutabık mıyız?” diye sordu. Ev ahalisinin genç üyesi, “Ne demek?” dedi. “Son kararın mı? cümlesinin yerine kullanılıyor” diye anlattık.

Tufan Gündüz de, açıklamalar yaptı soruların tarih çerçevesini anlatan... Kara Harp Okulu dekanı olduğunu duyunca, ev ahalisi biraz şaşırdı. Dekor konusunda da mutabakat sağlanamadı, Arap esintisi mi, Osmanlı mı?