Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

RTÜK’ün “Haydi çocuklar yatağa” uyarısı saat 21.30’da ekrana geliyor. Bazen kaymalar oluyor kanallarda. Bu 10 dakikaya kadar çıkabiliyor! Neyse asıl sorun şu; RTÜK ülkemizde ilköğretimin sabahçı ve öğlenci olarak iki vardiyada yapıldığı gerçeğini unutmuş olacak. Şöyle ki:
Öğlenci çocuk evine 18.30’da geliyor. Yemeğini yedikten sonra ders başına geçiyor. Mesela öğretmen o gün 15 sayfa matematik ödevi verdiyse (ki bu kafadan atılmamış, bizzat görülmüştür!) o saatte yatması mümkün olmuyor. Çünkü çocuk ödevin büyük bölümünü gece yapıyor. Ve yatış saat 24.00’ü buluyor. Ortalama öğlenci çocuğun yatışı, “Haydi çocuklar yatağa” saatinin ötesine geçiyor.


REHBERiM
STAR BABALAR VE ÇOCUKLARI
Ne tesadüf, bu pazar iki programda babalar ve çocukları var. Ediz Hun ve kızı Bengü Oral, Oral Çalışlar ve oğlu Reşat Çalışlar’ın hazırladığı ‘Kuşak Farkı’nda. (TRT Haber / 13.15) Sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün’ün yaptığı ‘Babalar ve Çocuklar’ın konuğu ise İlham Gencer ve oğlu Bora Gencer. (Samanyolu Haber TV / 12.15 )

Haberin Devamı

GÜÇ YARIŞMASI’NA BUYRUN
Dünyanın en önemli güç yarışması olarak kabul edilen ‘World’s Strongest Man’in eleme turu ‘Giants Live’ bugün saat 14.00’te CNN TÜRK’te ekrana gelecek. ‘Dünyanın En Güçlü Adamı’ unvanının sahibi, ‘Büyük Z’ lakaplı Litvanyalı dev Zydrunas Savickas’ın yanı sıra Amerika, İngiltere, Norveç, İzlanda, Ukrayna, Romanya, Sırbistan ve Bulgaristan’ın en güçlü sporcuları gövde gösterisi yapacak!

‘ÖNCE VATAN’ ATAĞI
Show TV, ‘Güneydoğu’dan Öyküler: Vatan Sağolsun’ dizisini tutturabilmek için acayip yükleniyor. Dizinin ilk bölümü yayınlandı. Sanırım ikinci bölüm daha çok ilgi görecek. “Yaşanan bir gerçek var” mesajına olabildiğince yaklaşmaya çalıştığı, ilk bölümde görüldü. Kanal diziyi ikinci bölüme hazırlamak için iki gün arka arkaya tekrar yayınlamaya karar vermiş. Dün akşam çok izlenen zaman dilimine koydu, bu akşam da 22.15’te bir daha yayınlıyor.

EN İŞTAHLI YEMEK YİYEN
Mehmet Yaşin, benim Cumhuriyet Gazetesi’nde şefimdi. Benden pek dertliydi. Hep aklımda ‘titiz, keyifli şefim’ olarak kalmıştır. Yemeğe meraklı olduğunu da programlarında öğrendim. Onu izlerken iştahım acayip kabarıyor. Bana göre en ‘iştahlı yemek yiyen adam’dır kendisi. ‘Yol Üstü Lezzet Durakları’nda Yozgat’a çeviriyor rotasını. (CNN TÜRK / 13.20)

Haberin Devamı

‘MEDYATİP’ YENİ GÜNÜNDE
Yavuz Seçkin, bana pek kızmıştır, daha önceki yazılarımda onu eleştirdim diye. Ama ben onu hep takip ettim. Özellikle TV8’de pek beğenmiştim. Komedi, televizyonların olmazsa olmazı, iyisinin ise pek yapılmadığı bir alan. Onun için bu tarz yapımlara özel bir merakım vardır. Yeni kanalında yeni gününde ‘Medyatip’ bu akşam sizlerle. Yavuz Seçkin ve ekibinden daha yaratıcı bölümler bekleme hakkımı da saklı tutuyorum. (Kanaltürk / 19.50)