Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Aşkın Tarifi’ ilk yazlık dizi olarak geldi ekrana. Hafif melodram ama biraz romantik araya da komedi ile ortaya çıkıyor bu yapımlar. Şablon belli. Tutarsa ne alâ, olmadı ‘yazı geçirdik’ hesabı. Kadir Doğulu ile Serra Arıtürk işi götürecek, sinyallerini de verdi. Araya Alper Saldıran’ın gıcık karakteri de oturdu. İş geliyor senaryoya... Ev ahalisi Kadir kardeşimizi seviyor. Onun hatırına bir 40 dakika izlediler. “Senaryo” dediler başka da bir şey demediler. Bu ikilinin hali zorlama değil; bu bir artı onu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

SABUN KÖPÜĞÜ YAZMAK KOLAY MI

Bu nasıl şarkı böyle? 

‘Çukur’ final yaptı. Finale öyle bir şarkı bulmuşlar ki hani aldı götürdü. Orange Blossom grubunun parçası ‘Ya Sid Ya Sid’. Bu eseri Pınar Aylin, ‘Yazık Oldu’ diye Türkçe söyledi. Orijinali ile bizim yerli arasındaki fark, ‘anlayış meselesi’.

1993, Fransa Nantes şehir çıkışlı grup, çok fazla albüm yapmadı. ‘Everything Must Change’ patlama yaptı. Led Zeppelin efsane solist Robert Plant onları keşfetti ve birlikte turne yaptılar 2005 yılında. Grubun iki önemli özelliği var biri rock, klasik, dünya müzikleri karışımını çok iyi özümsemeleri ve ‘sağlam bir sound’ yakalamaları. Bir diğer özellik, solistleri. Önce Leila Bounous vardı. Birn yani Cezayir Breton. Sonra Mısırlı Hend Elwari geldi.

‘Çukur’ finaldeki şarkıyı o okuyor. İlginç bir keşif olmuş. Grup Mısır’a gidiyor tam millet meydanda hareketli günlerinde. Bir tanıdıklarının evinde onun seslendirdiği şarkıyı dinliyorlar. Ve Elwari gruba giriyor. Bir diğer önemli nokta grupta yer alan Türk kökenli piyanist Rasim Bıyıklı. Eleketronik müzik ve deneysel müzik alanında çalışmaları olağanüstü yaratıcı bir müzisyen. DJ Yakuza ile Nantes (Ki kendisi de Nante’lı) aynı sahneyi paylaştı. Grup Türkiye’de de konserler verdi. ‘Under the Shade of Violets’ son albümleri ki bu şarkı orada yer alıyor. ‘Black Box’ şarkısı tam da yukarıda anlatmaya çalıştığım olayın sentezi, mutlaka dinleyin.