Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen hafta ekranda sık rastladığımız “Bu tartışmada ben yokum” diyerek stüdyoyu terk etme sahnelerniden birini daha izledik. Yer Beyaz TV, program ‘Sağduyu’. Stüdyoyu terk eden Doğu Ergil Hoca’ydı. Nedeni konuklardan birinin ‘bayrak şovu’. Nedenler önemli değildir. Olacakların bilindiği bir ortamda bulunmaktır. Tartışmayla kavganın ince ayrımıdır. Kaliteyle sıradanlığın ince çizgisidir. Kanalın tarzı, hali, tavrı belli: Olay yaratmak, sansasyona teşvik. Bu onların tercihidir. Bunu bilerek, tartışmanın tarafı olmak, sonra da “Bana uymaz” diyerek kalkıp gitmek olmaz hocam.
Bu kadar televizyon tecrübesi olan Ergil’in, hangi kanalın nasıl bir programcılık anlayışı olduğunu benden daha iyi bilmesi gerekir. Sonra işte böyle durumlar olur. Sağduyu programı terk etmekle gösterilmiyor.

Haberin Devamı

CEM ÖZER DÖNÜYOR
Çok yazdım zamanında. Aslında bugün yapılan sohbet programlarının da özel televizyondaki ilk örneklerindendi. Birçok konuğun stüdyoyla kamerayla tanıştığı bir program oldu onun yaptığı. Şimdi yine yeniden TVem kanalında “Laf Lafı Açıyor” diyecek Cem Özer. Bakalım eski bir filmin yeniden çevrimi gibi mi olacak, yoksa ilk defa bir sohbet programında karşılaştık havasında mı?

REHBERiM

MAZHAR ALANSON, EŞİNE KONUK OLACAK
‘Hayat Bilgisi’nde Biricik Suden ve Prof. Mahmut Erol Kılıç, bu akşam Mazhar Alanson’u ağırlıyor. Konu; ‘Hayatın tasavvufu’... Tam da Alanson’un konusu. Ev hallerinin dışında, felsefi ve musiki kokan bir ortam enteresan olabilir. (A HABER / 20.15)
BRUCE LEE kürtçe konuşuyor
Oyuncunun hayatını anlatan ‘Efsane Dövüşçü’ Kürtçe dublajlı olarak Dünya TV’de yayınlanıyor. Kanalımız ‘Samanyolu Ailesi’nin bir ferdidir. Geçen hafta, ilk bölümü yayınlanmış, bu hafta devamı geliyor. Bruce Lee de böylece açılımın bir parçası oluyor. (21.00)

NOT DEFTERİMDEN

‘YALAN RÜZGARI’ BİR ZAMANLAR KRALDI
‘Yalan Rüzgarı’ bir kuşağın anılarını süsler. Aynen ‘Dallas’ gibi. Ne kıymetliydi bir zamanlar. TRT 2 oynatırmış 1993 yılında. İnterstar (o zamanki adı) ve ATV peşine düşmüş. Fiyatı 2 milyon dolara fırlamış.

Haberin Devamı

BU BELGESELİN ŞİMDİ TAM ZAMANI
1999’da Kanal 7’de bir belgesel yayınlandı; ‘Gladio’. BBC yapımı bu belgesel NATO kaynaklı örgütü, ‘tanıkları’nın sesleri ve anlatımlarıyla aktarıyor. Şimdi tam zamanı değil mi? Gladio’nun feriştahını yaşıyoruz.

FLASH TV TARZINI YARATMIŞTI
Kendi tarzı olan ve ‘Tam Flash TV’lik’ programlar... Nedir özellikleri? Günaydın gazetesi vardı. İşte onun televizyon haliydi, Flash TV. 90’lı yılların flaş programlarından biri de ‘Bizim Bakkal’dı. Tam bakkalda konuşulan gündelik siyaset diyalogları vardı programda. Pek bir izlenirdi.