Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Efendim “Günahkâr” dizimiz entrikaları yanı sıra sosyal mesajlarıyla da dikkat çekiyor. Mesela “Saliha”yla babası arasında geçen konuşmalar... Şirket taşeron işçilerle çalışıyor ve “Saliha” buna karşı çıkıyor. “Bizim gibi şirketler çoktan kadrolaştı. Biz hâlâ taşeronla...” yarım kalıyor. Baba sinirlenmiş etraftaki züccaciye takımlarını fırlatmış; “Bu kadarı yeter şirketi senin gibi birine bırakacak değilim” diye noktayı koyuyor. Arada böyle mesajları duymak pek bir hoşumuza gidiyor. Dizilerimizin sosyal sorumlulukları yüklenmesi lazım, böyle ara sırada olsa da.

Haberin Devamı

Okan’ın burnu parladı

Saliha taşerona karşı

Okan Bayülgen’in ışık burnunun üzerine vuruyordu. Ya da burnu çok öndeydi. Yayın boyu oraya takıldım kaldım.

Cyndi Lauper’ı tanımayız

“Bu Tarz Benim”de yarışmacılar geçen haftanın finalinde 80’li yılların giyimleri yarıştı. Olay hanım Özlem, Cyndi Lauper olduğunu iddia ettiği kıyafetiyle geldi stüdyoya. Konuk jüri üyemiz Nihat Doğan, “80’ler denince aklımıza Cindi Lauper gelmiyor” dedi. Seyircilere sordu, “Tanıyan var mı arkadaşlar?” Bir kişi el kaldırmış sanırım Nihat Doğan duruma el koydu, “El kaldıran bir tane şarkısını söylesin?” Ses yok...
Tüm bunlar Cyndi ablamızın 80’lere kıyafetleri ve şarkıları ile damga vurduğu gerçeğini değiştirmez tabii ki...

Bana ne ööle dedi ama...

Fox’ta bir haber, “Davutoğlu, ‘Obama da Esad gitsin dedi’(...) Obama, ‘Esad’ı göndermeyi düşünmüyorum’ dedi.” Kim ne dedi, belli değil!

Havyarı cebinden öder

Cem Özer’in Artı Bir kanalındaki sohbet programının konuğu Levent Üzümcü, “Beyaz Saray’da oturan Başkan’ın, karısı ve çocuklarının yedikleri her yemek için cebinden para verdiğini Türkiye’de kaç kişi biliyor?” dedi. Başkan’ın canı havyar çekti mesela. “5 yıldızlı ya da 7 yıldızlı otelde havyar yemekle aynı paradır, Başkan öder” dedi Üzümcü. Boşuna bizde “Örtülü ödenek” dememişler!

Sürecin alafrangası nasıl?

CNN Türk’te “Ne Oluyor” programında bir alt yazı: “Çözüm süreci alaturka mı işliyor” Alafrangası olsa ne yazar yani.

Habertürk’te maç izleme yetkisi yok

D-Smart’tan Habertürk kanalını izleyenlere bir sürpriz vardı. 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının hiçbirini seyredemediler. “BISS şifreli kanalı izleme yetkisi yok” çıktı.