Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Malum seçim akşamı kanalların hayali, sonuçları en anlaşılır ve izleyiciyi kapacak sistemle vermek. Yani grafikler yine çok önemli. Merak ettim bu grafikleri kim yapar diye? Konunun uzmanına sordum.
Şöyle bir sonuç çıktı; neredeyse tüm kanalların seçimde kullanacağı grafik altyapısı İsrailli firmalara emanet. Bir kısmı önceden hazırlandı. Bir kısmı seçim günü burada bizzat çalışıyor olacakmış.
‘Orad’ ve ‘Viztr Grafik’ diye iki sistem var. TRT Haber Orad’la sanat stüdyo uygulaması yapacak. Orad kullanan diğer kanal Habertürk. NTV, CNN Türk, Kanal 24, STV, ATV ise yine İsrail ürünü olan Vizrt Grafik sistemiyle hazırlıklarını yapıyor.

Haberin Devamı

Peki seçim akşamı kimin sunumu daha iyi olur?
İşin aslı tüm kanallar benzer programlar kullanıyor. Kimin tanıtım departmanının görselliği iyiyse en gösterişli o kanal olacak. Yani iş tanıtım departmanlarında bitiyor. Geçen seçime göre tek fark; sistem sayısının artması...

SEÇiM EKRANI iSRAiLLi ŞiRKETLERDEN SORULUR

STAR YAZ PROGRAMI; YARIŞMA TELEVİZYONU

Yaz dönemi kanallar genelde “Yazın bakalım, tutarsa devam ederiz” mantığıyla hareket ediyor. Star yaz dönemine üç yarışmayı ekrana getiriyor. ‘Star Akademi’ malum, ünlü jürisiyle yazın flaş programlarından olacak.
Bir diğer yarışma ‘Bul Bakalım’ Emre Karayel’in sunumuyla geliyor. Farklı üç kelime ya da fotoğraf arasındaki bağı bulacak yarışmacılar.
Ve Hande Sarıoğlu ve Ümit Erdim’in sunacağı ‘Pasaport’ bu cumartesi yayında. (23.00). İki yarışmacı kendilerine verilen kısıtlı bütçeyle allem edip kallem edip havaalanına ulaşacak! Sunumu iyi olursa, kurgusu da akıcıysa neden tutmasın? Bu arada ‘Star Akademi’yi merakla bekliyorum. Bakalım bir başka Barış buradan çıkacak mı?

ÖNCE “KATILIRIM” DEDİ SONRA VAZGEÇTİ!
Sırrı Süreyya Önder televizyon programlarının ‘liste başı milletvekili adayı’ isimlerinden. CNN TÜRK’te Şirin Payzın’ın ‘Ne Oluyor’ programına katılacağı duyurulmuştu. Son anda katılmayacağı açıklandı. CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile birlikte olacaklardı. Enteresan bir buluşma olacaktı. Sırrı Süreyya Önder son anda katılmaktan vazgeçmiş. Onun yerine Sabahat Tuncel geldi.


SEÇiM EKRANI iSRAiLLi ŞiRKETLERDEN SORULUR

REHBERiM
AĞLAMA GARANTİSİ VAR!
Fox TV’de yeni dönem Türk filmleri devam ediyor, günün filmi ‘Umut’. Seyirci, altyazıyla “Bu bir Türk filmidir, alıcınızın ayarlarıyla, gözlerinizin yaşlarıyla oynamayınız” uyarısını bekliyor adeta. “Dram işini iyi biliyoruz, onun için böyle düşünmeyin” diyenler de var. Filmin dikkat çekici oyuncusu küçük Bertan Ceylan. ‘Öyle bir Geçer Zaman Ki’nin ufaklığına benziyor. Bizde meşhur gözyaşı döken küçük çocuk posteri vardır ya. Aynen o... (FOX /20.30)