Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Muhabbeti sevdim. İşte bizi biz yapan hasletlerden biri diye düşündüm. Bir futbolcu ve bir yorumcunun arasındaki muhabbet. Kanaltürk’te Serhat Ulueren’in sunduğu, ‘Son Kale’ programında Reha Muhtar ve Ahmet Çakar’ın futbolcu Ahmet Arı ile diyaloglarından söz ediyorum. Ahmet kardeşimiz oyundan atıldı son Galatarasay - Gaziantep maçında . “Ağzımdan istemeyerek laf çıktı herkesten özür diliyorum” dedi. Reha Muhtar araştırmış; “Senin ağzın bu lafa alışmış” dedi. Yani Ahmet’e dokunduğunda o lafı ediyormuş!
Gençlerbirliği maçında da söylemiş. Sonra Ahmet Çakar girdi devreye, “Geçmiş olsun Ahmet kardeşim” dedi. Ahmet de genç çocuk, pek utangaç telefonun diğer hattında. “Galatarasaray ile anlaştığın doğru mu?” diye sordu Çakar. Telefonda ıkınıp sıkındı çocuk. Ama Çakar sordu, kaçarı yok. “Evet doğru” dedi. Ve sonra akıl verme faslına geçtik; “Ağzımıza fermuar çekiyoruz.” Ahmet ezilip büzüldü telefonda yine. Ahmet Çakar bu kadar samimi ve içten bir futbolcu olduğu için de “Bayıldım valla” dedi. Bakalım bundan sonra Ahmet, ağabeylerini dinleyip hakemlere ‘o sözü’ söyleyecek mi? Valla Ahmet yandın, Reha Muhtar ile Ahmet Çakar yakanda ona göre!


‘KADINIM’ ŞARKISI NASIL YAZILDI?
Serge Reggiani’nin ‘T’ais L’Air D’Une Chanson’ şarkısı... Mehmet Teoman sözleri yazdı. Peki ne zaman? Tanju Okan’ın hem menajeri hem dostu. Bütün hayatı onunla geçiyor. Tanju Okan yine içmiş ve Mehmet Teoman onun yanında. Yatağına yatırıyor ve Serge Reggianni dinliyor sabaha karşı beş buçukta. Ve bu şarkı çaldığı anda o sözler beraberinde geliyor. Mehmet Teoman kalemi kağıdı alıp ‘Kadınım’ diyor. Sonra bunu Tanju Okan stüdyoda okuyor. Beş okuma yapılıyor. Teoman, ilk okumadan sonra tekrarların pek yararlı olmadığını söylüyor. Ve bizim dinlediğimiz bu şarkı Tanju Okan’ın ilk okuğu hali oluyor. Tabii kendisine “En son okuma çok iyi” deniliyor. Tanju Okan özel bir sesti, kendi gibi yaşadı ve öldü...


REHBERİM

SENİN AĞZIN BU LAFA ALIŞMIŞ
‘KAHVE BAHANE’ EKİBİ
Türkmax bir format oturttu dizilerinde. ‘Bir Kadın Bir Erkek’ mesela. Ve yine bunun devamında ‘Kahve Bahane’ var. Dizinin ekibinden Selim Erdoğan, Janset, Öner Erkan ve Hakan Bilgin bu akşam ‘Güzel Haberler’e (NTV / 20.00 ) konuk oluyor. Bu arada altını çizmeden geçemem, bu dizide Sezai Paracıklıoğlu da var. Bizim Bulutsuzluk Özlemi’nin ‘Rüzgar’ klibinde pek güzel oynamıştır.

TRT’NİN MÜZİK KAYNAĞI
Evet TRT’nin bir müzik geleneği her zaman yaşıyor. TRT Müzik’te yayınlanan ‘Radyo Günleri’ne çocukluğumuzdan bu yana hep duyduğumuz ‘TRT Radyo Sanatçıları’ katılıyor. Her zaman bir okul olmuştur, bir nostalji olmuştur. TRT’nin müzik programlarının vazgeçilmezleri olmuştur. Bugün Oğuz Doğan Cengiz ve Hale Gür, Türk Halk Müziği örnekleriyle geliyor. Saat tam ev hanımlarının günlük işleri arasına uygun; 12.50!


SENİN AĞZIN BU LAFA ALIŞMIŞ
GERİLİME GEL GERİLİME

“Ben gerilim filmi isterim” diyenler için bir öneri; ‘Gece Bekçisi’ (CNBC-E / 22.00). Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal 1994 yılında çekmiş ‘Nattevagten’ adı ile. Amerikalı yapımcılar bu gerilimden hoşlanmış ve 1997’de bir daha çektirmişler. Yönetmen “Amerikan sosu istemem” diyerek kimseyi işine karıştırmamış ve kendine has üslubunu bu filme yansıtma şansı bulmuş. Filmde bir morg sahnesi var ki eh, o kadarı da yeter!