Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, İstanbul’da sel tahmini verildiğini ve vatandaşın buna rağmen sokağa çıktığını, bu durumun olmaması gerektiğini söyledi. Simge Fıstıkoğlu, uyarıların daha sert yapılması durumunda vatandaşın çıkmaya çekinebileceğini öne sürdü. Miktad Hoca sordu, “Mesela, Taksim’de sivil savunma sirenleri çalsa, millet ne yapar?” Fıstıkoğlu, “Kaçar herhalde” dedi. Kadıoğlu, “10 Kasım sanır, saygı duruşunda bulunur.” Hocamız, ‘eğitim şart’ mesajı verdi.

Emzüğünle anlattık

TRT’de ‘FETÖ çiftliği, Hakan Şükür, TRT’den kaç para aldı?’ haberleri şaşkınlık içinde yayınlanıyor. ‘Güldür Güldür Show’un Şevket Hocası bunları anlattı: “Biz bunları dümtekayla anlattık, biz bunları emzüğüyle anlattık.”

Haberin Devamı

Şampiyonumuz yok ama havuzumuz var!

Budapeşte’de Dünya Yüzme Şampiyonası’nda bir gerçeği öğrenmiş olduk. Birçok şampiyon yüzücü, çalışmalarını Antalya Belek’te yapmış. Chad le Clos, Cameron van der Burgh, Sarah Sjöström... Ev ahalisi, “Bundan daha güzel tanıtım olur mu?” dedi.

Bu soru kafa karıştırdı

TRT’nin ‘3 Kuşak 1 Cevap’ yarışmasından bir soru, “Hangi mankenimizdeki saç modelinin 90’lı yıllarda modası geçmişti?” Baktık, doğru cevap 90’lı yılların saç
modelini taşıyan mankenimiz. Aslında sorulmak istenen, ‘Hangisi 90’lı yılların
saç modeliydi?’ olacaktı. Ev ahalisi bana böyle bir not ulaştırdı.

Dolu, fırtına ve muhabirler

Bizde mizansenle haber sunumu pek bir revaçta. Reyting olayı, haberi izlenir kılma kuralı diyorlar. İstanbul’daki kasırganın kendisi yetti, yine de eşlik eden muhabirler vardı.

ATV muhabiri Tuğba Södekoğlu, “Fırtına yayın sırasında başladı, ne olduğunu anlamadım” diyordu. Neredeyse uçacaktı. Show TV’de Rıdvan Bıyık, haberleri yine macera dolu görüntüler eşliğinde sundu.

Star TV’de Canan Yıldırım daha korunaklıydı. Kanal D’de Erkan Ahiska da temkinli bir sunum yaptı. Gazeteci, haberin içinde olmalı diyen de var, tehlikeye atmadan sunabilmek olanaklıysa tercih bu yönde olmalı diyen de var. Sonuçta, görüntüler durumun vahametini göstermeye yetiyordu.

Haberin Devamı

‘SİREN ÇALSA, 10 KASIM ZANNEDER’