Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Söz’de büyükelçinin (Ahmet Utlu) bulunduğu salonun duvarında, dikkat çeken büyük bir tablo var.
İtalyan ressam Caravaggio’nun ünlü Medusa isimli yağlı boya tablosu. Dizide, Medusa adı geçiyor. Medusa, kötülük yapan bir kahraman tasviri... Son bölümde Yavuz, babası Agah’a, “Şu Medusa planı ne anlatsana?” dedi. Agah, “Hiç kimse bir şey bilmiyor. Garip bir şey Yavuz. Tıpkı bir piramit gibi. Herkes üstünden sorumlu, Çolak da bu piramitin altındakilerden... Kullanılıp, atılacak bir mendil gibi...
Medusa bunun çok daha büyük bir hali” diyor. Duyduğum kadarıyla, bu konuşma senarist Ethem Özışık’ın fikri. Çok beğendiği bir tabloymuş. Senaryonun gidişatı içinde anlam kazanmış.

Haberin Devamı

‘SÖZ’DEKİ TABLONUN SIRRI NE

‘KÖTÜ KADININ OLMASI LAZIMDI’

‘Çocuklar Duymasın’da, ‘Haluk’u baştan çıkarmaya çalışan kadın olarak diziye dahil olan Gülin İyigün (Tutku), rolünden ötürü küfürlere maruz kaldığını söyledi.’ ‘Meltem ve Haluk’un arasına giren Tutku, izleyiciyi kızdırdı.’ ‘Çocuklar Duymasın’ın yeni hali, bu şekilde başlıklarla anılıyor. Bu durumu, dizinin her şeyi Birol Güven’e sordum. Güven, “Neredeyse

‘SÖZ’DEKİ TABLONUN SIRRI NE
20 yıldır izleniyor. Eski haliyle çok naif kaldı. Kötüler bile sevimliydi. Sinematografik anlamda kötü bir karakter soktuk. Kadının karşılıksız aşkı var. Haluk’tan bir tepki yok” diyerek seyircinin değiştiğini, dizinin bu yeni duruma ayak uydurması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca Güven, “Gündelik hayatta daha büyük hikayeler var. Kendi küçük hikayelerimizle diğer dizilerle rekabet edemezdik” diyor. Burada, “Komediler bitti mi?” sorusu akla geliyor. Yapımcı, “Zaten ekran, komedi mezarlığı değil mi?” diyor.

‘Merak edilecek bir durum yok’

Güven, sözlerine “Aile kavramına
ve Meltem’le Haluk aşkına zarar verecek bir şey yok. İçinde entrika var gibi. Gerilim yaşatmamız gerekiyordu sadece” diyerek devam ediyor.

‘Her zaman devam eder’

Dizi, yeni sezonda olacak mı?
Ekip, izlenme oranlarından memnun. Güven, “Hayatın kendisiyle paralel giden
bir proje. Yaşamın getireceği yeniliklerle orantılı gidiyor. ‘Çocuklar Duymasın’
her zaman devam eder” diyerek geleceğe dair bir mesaj veriyor.