Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu akşam Saba Tümer’in (CNN / 23.05) konukları Star’ın ‘siyasi’ dizisi ‘Maskeli Balo’nun oyuncuları. Koliba Film çekti diziyi. ‘Köprü’ dizisinin yönetmeni Çağatay Tosun bu dizinin de yönetmeni. Bildiğin yönetmenle çalışmak tabii ki iyidir. Senaryoyu Gamze Özer yazmış. Bence Özer, sanki bu yapımda, ‘portföyümde bir de böyle bir dizi olsun’ diye düşünmüş. Çünkü portföyünde ‘Adak’, ‘Maki’, ‘Sihirli Annem’, ‘Estağfurullah Yokuşu’, ‘Kınalı Kar’, ‘Kuzenler’ ve en son ‘Nefes’ var. Yani piyasanın bildik, tanıdık ismi Gamze Özer. Ama böyle anlı şanlı da bir olayı yok. Şimdi dediğim gibi yelpazeyi genişletmiş. Neden senaristin üstünde duruyorum? Çünkü dizinin neyi, nasıl, ne şekilde anlatacağına karar veren kişi senarist. Siyasetçi babaya karşı çıkan genç bir kızla idealist gazetecinin aşkları üzerine siyasi sos olacak anlaşılan.
Kanalın bir dizisi daha başlamadan konuşuluyor: ‘İhanet’. Sanırım ocak ayında yayına girmesi planlanıyor. Onun da üstü kapalı Sabancı suikastini anlattığı söyleniyor. Mesela karakterlerden biri, örgüt üyesi ve çaycı kızla irtibatı sağlıyor filan. Yönetmen ‘Yok yaaa, eh yani’ gibilerinden yaklaşsa da anlaşılıyor olay. Babası şehit edilmiş polis de karakterlerden biri.
Yani anlaşılacağı üzere, iki ‘siyasi dizi’miz olacak. Ya da ne kadar olacaksa izleyip göreceğiz!

STAR’DAN SİYASİ DİZİLER


‘Maskeli Balo’da bir siyasetçinin kızıyla idealist bir gazetecinin aşkı anlatılıyor.




STAR’DAN SİYASİ DİZİLER
PİNOKYO’NUN NERESİ BÜYÜMÜŞ

Masalların böyle bir kaderi de vardır. ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ erotizmde en çok kullanılan malzemedir. Nitekim Mehmet Ali Erbil’in ‘Birimiz Hepimiz İçin’ yarışmasında masal kitapları sorusu tartışmasız (!) bu alana gidiverdi. Erbil, “Aysun, Cindirella ne yapıyordu?” diye soruyor, kıs kıs gülüyor. Manken yarışmacımız Aysun saf saf anlatıyor. Ekibin başı Arto.
Şıklardan biri için ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ diyorlar. Arto durur mu; “İşte asıl tecavüz orada” diye lafa dalıyor. Manken yarışmacılardan Didem, “Pinokyo” diyor. Erbil, “Neresi uzuyordu onun?” diyerek yine erotik göndermesini yapıyor. Didem kızımızın Pinokyo anlatımı da muhteşem; “Dedesi vardı, yalan söyleyince burnu uzuyordu.”
Bir de Mehmet Ali Erbil’in “Doktora vermiş” esprisi vardı, neyse onu yazmayayım çok çapsızdı!

‘YEMEKTEYİZ’DE DOĞU-BATI SENTEZİ!
‘Yemekteyiz’ ile ilgili güzel bir yorum vardı. Yani bildiğimiz pilavın pirinçlerini sayıp sanki ‘dünya mutfağından örnekler veriyor’ havasındalar. En son bölümde bu olaya bir de ‘etnik boyut’ geldi. Masanın her yanı dolu. Bir de mum koymuşlar, hani romantik akşam yemeği sanki. Ama her yer aydınlık. Yan tarafta da kola ve meşrubat şişeleri duruyor. Boşnak olan Pınar Hanım mantar soslu bonfile, yanına püre yapmış. Yarışmacılar bunu pek ‘Avrupalı’ buldu. Pınar Hanım; “Avrupa’dan geldim Avrupa insanıyım” diyerek bu yemeği yapmış. “Biz Avrupa görmedik ama görenleri solda sıfırda bırakırız” diyerek yemeklere eleştiri başladı. Böreğin ‘Avrupalı’ açılması ile ‘Anadolu usulü’ açılması üzerine konuşmalar vardı. ‘Anadolu’nun bağrından gelen’ Kadir Bey, naylon torbanın içinden küçük kase içinde, yaptığı nohutlu etli pilavı millete yedirmeye kalkıştı. Yanında da plastik çatal getirmiş! Bunu da misafir geldiği eve hediye diye getirdiğini söylüyor. Böyle garip bir olay. Ama bunlar olmasa bu yarışmanın da tadı olmaz. Yani ciddiye almadan izlemekte fayda var.

STAR’DAN SİYASİ DİZİLER
SAMANYOLU

ATV’nin iddialı dizisi ‘Samanyolu’ başladı. Dikkatimi çeken, Nejat Zülal ve Melek üçgeni hemen kuruldu. ‘Aşk-ı Memnu’ çağrışımları var. Üvey teyze çocukları Zülal ve Nejat araya da Zülal’in artık kardeşi sayılan Melek giriyor. Masada el tutmalar filan, asılıyor yani Nejat’a. Bütün işler de konaklarda oluyor. Bu konaklar meğer ne hareketli yerlermiş.
Dizi nasıl? Bu yanan ateşin sahneleri, sanırım dizinin nereye gideceğini gösterecek. Şimdilik ısınma turları diyelim.

BEHLÜL DUYDUKLARIM DOĞRU MU?
Bu haftanın cevabı bu soruda olacak ‘Aşk-ı Memnu’da. ‘Behlül duyduklarım doğru mu?’ karesinde Adnan Bey gerçeği öğrenmek istiyor. Behlül’ün yüzü sıkıntılı. Duyunca rahatlayacak mıyız? Yok, daha bir süre oyalama taktiği devam edecek. Yani senaryo bir yolunu bulacak!